Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Investițiile urbanistice anuale din județul Cluj: 150 de milioane de euro

Direcția de urbanism a Consiliului Județean (CJ) Cluj a realizat o analiză a activității derulate în 2022.

Valoarea proiectelor urbanistice autorizate din județ s-a ridicat, anul trecut, la 700 de milioane de lei.

Direcția de urbanism a Consiliului Județean (CJ) Cluj a realizat o analiză a activității derulate în 2022. Aceasta a vizat și modul în care a funcționat, în cele șapte luni de la lansare, platforma informatică Public.Cluj.Archi, destinată emiterii electronice a documentelor urbanistice.

CJ Cluj a emis 2.290 de certificate de urbanism, din care 10% (224) elaborate exclusiv online. În topul comunelor pentru care s-au solicitat certificate digitale, Ciurila, Călățele, Mărișel, Aiton domină primele locuri, fiind cele mai efervescente din construcțiile și turismul clujean.

Ciurila domină topul certificatelor de urbanism

„Faptul că am reușit, cu succes, să implementăm această soluție informatică, unică printre cele 3.300 de consilii locale și județene din România, confirmă revoluția administrativă pe care am declanșat-o aici, la Cluj.

La finele anului trecut, CJ Cluj a fost recompensat cu premiul I pentru felul în care a reușit să digitalizeze activitatea urbanistică din județ, prin emiterea, în premieră națională, a certificatelor și autorizațiilor în format digital, valide juridic. Încununarea acestui succes este cu atât mai mare cu cât niciun astfel de act emis în 2022 nu a fost contestat în instanță”, a spus președintele CJ Cluj, Alin Tișe.

A crescut cu 50% numărul autorizațiilor

Instituția a emis 931 de autorizațiilor de construire sau desființare, documente în creștere cu 50% față de anul anterior. Proiectele urbanistice autorizate au cumulat 122.259 mp, cu o valoare investițională de 700 de milioane de lei (150 de milioane de euro).

Au avut loc 27 de ședințe ale Comisiilor tehnice de urbanism și amenajarea teritoriului, al căror rol este acela de a fundamenta tehnic avizarea documentațiilor urbanistice. În cadrul acestora au fost discutate 496 de puncte: 193 de planuri urbanistice de detaliu, 118 planuri urbanistice zonale, 12 planuri urbanistice generale, 168 de studii de oportunitate, 5 consultări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Secțiunea de autostradă Suplacu de Barcău – Chiribiș, licitată pe Jurnalul Oficial al Uniunii Europene

Articolul următor

Valorificând un parteneriat exclusiv cu producătorul german Ter Hürne, Valserv revoluționează piața pardoselilor din lemn

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share