Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Hotelul Alpin, vândut după un deceniu! L-a cumpărat fondatorul Wonderland

Hotelul Alpin (3*) a fost acontat de către Darius Mârza, administratorul complexului Wonderland Resort, de pe Dealul Feleacului,
Complexul turistic din Băișoara, în vremea “zăpezilor de altădată” | Foto: Hotel Alpin

Unitatea turistică din stațiunea clujeană Băișoara și-a găsit în sfârșit cumpărător după peste un deceniu de când se află la vânzare.

Hotelul Alpin (3*) a fost acontat de către Darius Mârza, administratorul complexului Wonderland Resort, de pe Dealul Feleacului, conform Gazeta de Cluj. În 2018 hotelul avea un preț fixat de 1,15 milioane de euro, coborât apoi la 0,9 milioane. În 2021, unitatea hotelieră era prezentă pe platforma Sotheby’s International Realty (SIR).

„Situat la o altitudine de 1.385 m, în inima naturii, Hotelul Alpin oferă 58 de camere cu băi proprii și balcoane individuale. Este dispus pe 8 niveluri D+P+6E și are o suprafață utilă de 3.216 mp. Terenul aferent proprietății are o suprafață totală de 3.150 mp.

Alpin totalizează 78 de încăperi, 62 de băi/puncte sanitare, peste 40 de parcări, 2 terase, 1 restaurant dotat și utilat, 1 recepție, 2 săli de relaxare dotate adecvat. Există un proiect pentru piscină exterioară acoperită la care s-au început lucrările și 1 pub de 300 de persoane”, preciza SIR.

Onix, acontat de UBB

Turism Arieșul Cluj-Napoca (TACN), societatea care administrează Alpin, avea afaceri de 2,3 milioane de lei și o pierdere de 0,4 milioane în 2021. TACN are ca asociat unic firma AB Onix Hotel, deținută integral de omul de afaceri Augustin Baciu. La rândul său, AB Onix înregistra o pierdere anuală aproape similară, însă la afaceri de 1,5 milioane de lei. Cele două societăți cumulau 50 de angajați.

TACN administra inițial mai multe proprietăți, printre care Cabana Cheile Turzii, baza de tratament Arieșul din Turda, Hotelul Stejeriș (3*). Fiul proprietarului, Adrian Baciu, motiva scoaterea la vânzare a Alpin astfel: “E dificil de gestionat afacerea, toate obiectivele sunt la distanţe mari, doar ca să le vizitezi îţi ia foarte mult timp”.

În 2022, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) Cluj a formulat o cerere de achiziționare a Hotelului Onix (4*) cu 4,6 milioane de euro. UBB a confirmat demersurile de a cumpăra hotelul de pe str. Septimiu Albini pentru a crea loc în care își desfășoară activitatea studenții Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării (FSPAC).

Hotelul Onix era alcătuit din două corpuri clasificate la 3-4*, cu o capacitate de 64 de camere. Inițial proprietarii l-au scos la vânzare cu 11 milioane de euro, preț care includea și terenul. UBB a mai cumpărat cu 1,3 milioane de euro Hotelul Topaz (3*), pentru FSPAC, și cu 9 milioane de euro Hotelul Opera Plaza (5*), pentru Facultatea de Drept. Reconversia Opera Plaza va costa alte 6 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Transport alternativ, locuințe pentru tinerii specialiști și stații de încărcare electrice la Ardud

Articolul următor

Proiect de 17 milioane de lei pentru alimentarea cu apă a patru localități arădene

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share