Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ABA Crișuri – mențiune la Gala Dezvoltării Durabile cu proiectul „STROPI își face prieteni noi!”

În cadrul Galei Dezvoltării Durabile, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României a premiat cinci „campioni” în domeniul utilizării cu înțelepciune a apei.

Campioni

Acești campioni sunt organizații care au derulat proiecte de succes ce pun în valoare apa sau care urmăresc obiective de sustenabilitate în domeniul apei:

– Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca – Facultatea de Geografie, la categoria Universităţi şi Institute de Cercetare, cu proiectul Restaurarea zonelor umede și a turbăriilor din Regiunea de Nord-Vest;

– MADR – la categoria Administraţie Publică, cu proiectul Întărirea capacității autorității publice centrale în domeniul apelor – RO-FLOODS, actualizare planuri de management al riscului la inundații și hărți de hazard și de risc la inundații;

– Asociația Mai mult verde, la categoria ONG, cu proiectul Cu Apele Curate; Auchan Retail România, la categoria societăţi comerciale, cu proiectul Colectare și reciclare a uleiului alimentar uzat;

– Școala Gimnazială „Orbán Balázs” Odorheiu Secuiesc, la categoria Școli, cu proiectul Amprenta verde.

Premianții din cadrul Galei

Calitatea foarte bună a proiectelor înscrise în competiție a pus la mare încercare juriul format din: comandor Mircea Târhoacă – comandantul Navei-Școală Mircea, ing. Dan Rădulescu – doctor în hidrotehnică și fost expert la Agenția de Mediu din California și la Agenția de Control a calității apei din Los Angeles, respectiv un reprezentant al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

Mențiuni

Ca urmare, juriul a decis acordarea de mențiuni pentru alte 5 organizații cu proiecte excelente, care dovedesc că în societatea românească gradul de responsabilitate socială și implicare în domeniul sustenabilității este în creștere. Acestea sunt:

ABA Crișuri a obținut mențiune

– Fundația Alex Găvan – mențiune la categoria Preistorie, cu proiectul „Aspretele trăiește”;

– Administrația Bazinală de Apă Crișuri – mențiune la categoria Prichindei, cu proiectul „STROPI își face prieteni noi!”;

– Asociația Nod Makerspace – mențiune la categoria Dâmboviţa apă dulce, cu proiectul „Dâmbovița Delivery”;

– Lidl România – mențiune la categoria Plastic, cu proiectul „România Limpede”;

– Asociația Iscoada – mențiune la categoria Sociologie Aplicată, cu proiectul „Zilele Iscoada – Apă, artă și comunitate”.

La gală au fost prezentate profilurile campionilor, în speranța că acestea pot inspira și alte organizații pentru a deveni campioane ale dezvoltării durabile.

Concursul face parte dintr-un demers mai amplu al Departamentului Dezvoltării Durabile, care a început în 2021. Este un ciclu competițional de 7 ani, prin care DDD își propune să identifice organizațiile care dovedesc atenție la problemele delicate ale societății și care derulează acțiuni în domeniul sustenabilității. Astfel, în 2021 au fost premiații campionii EDUCAȚIEI, în 2022 cei din domeniul APEI, urmând ca în anii următorii să fie căutați cei cu inițiative durabile în următoarele domenii: echitate; sănătate; schimbări climatice; consum și producție; digitalizare.

În fiecare an, competiția care îi premiază pe campionii dezvoltării durabile se adresează către ONG-uri sau grupuri de inițiativă, şcoli, universități și institute de cercetare și dezvoltare, instituții ale administrației publice locale și centrale şi societăţi comerciale.

Gala Dezvoltării Durabile a fost realizată în parteneriat cu TVR și face parte dintr-un program de informare și educare a publicului cu privire la cele 17 Obiective ale Dezvoltării Durabile (ODD), înscrise în Strategia Națională pentru Dezvoltare Durabilă a României – Agenda 2030, o strategie coordonată cu Uniunea Europeană și ONU.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a parafat un parteneriat cu Chimcomplex

Cel mai bogat clujean va sponsoriza handbalul din Vâlcea

Articolul următor
Compania nemțeană Trust Expert a raportat încheierea lucrărilor de eficientizare energetică de la Castelul Lupilor, din zona Simeria.

Castelul Lupilor, eficient energetic

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share