Castelul Lupilor, eficient energetic

Compania nemțeană Trust Expert a raportat încheierea lucrărilor de eficientizare energetică de la Castelul Lupilor, din zona Simeria.

Pensiunea hunedoreană a trecut de la încălzirea cu lemne la cea prin pompă de căldură | Foto: Castelul Lupilor

Pensiunea în stil medieval din județul Hunedoara a încheiat un proiect de eficiență energetică.

Compania Trust Expert a raportat încheierea lucrărilor de eficientizare energetică de la Castelul Lupilor, din zona Simeria. Pensiunea în stil castel medieval are o istorie de peste 150 ani.

Ea este amplasată în localitatea Chimindia, aproape de Deva. Aceasta are o suprafață de peste 1.000 mp, 17 camere, restaurant de 80 locuri și piscină exterioară.

Trebuiau să bage pe foc non-stop

“Aici se folosea un cazan pe lemne pentru încălzire și apă caldă cu un consum anual de 60 mc lemn de foc. S-a instalat o pompă de căldură apă cu schimbător, acumulatoare, boilere pentru a asigura necesarul încălzirii și apei calde.

Apa ajunge în schimbător cu o temperatura de 7-12 grade și cedează energia către pompă de căldură care prin compresorul performant ridică la temperatura necesară calculată prin sistemul inteligent. Astfel s-a câștigat și spațiul necesar stocării lemnelor, și timpul angajaților care trebuiau să care lemne și să facă focul 24 de ore din 24”, explică specialiștii în instalații.

Trust Expert este o companie cu sediul în Piatra Neamț, fiind specializată în materie de centrale termice, sisteme de climatizare, accesorii pentru instalații și soluții de proiectare a acestora.

Exit mobile version