Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EuroHotel Baia Mare, acontat cu 2,1 milioane de euro

SIF Hoteluri, holdingul hotelier al Societății de Investiții Financiare Banat-Crișana, a încheiat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare privind transferul întregii activități hoteliere, economice și comerciale din cadrul EuroHotel.
Complexul hotelier din Baia Mare are 64 de camere și restaurant de 180 de locuri | Foto: SIF Hoteluri

Unitatea turistică de pe Bd. București din Baia Mare urmează să fie înstrăinată de către actualul proprietar, SIF Hoteluri.

Holdingul hotelier al Societății de Investiții Financiare Banat-Crișana (SIF1), a încheiat o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare privind transferul întregii activități hoteliere, economice și comerciale din cadrul EuroHotel. Tranzacția include imobilele, mijloacele fixe, obiectele de inventar, stocurile de mărfuri, activele mobile necorporale, angajații, contractele cu clienții și furnizorii.

Aprobarea vânzării s-a realizat în baza unei hotărâri a acționarilor de la finele anului trecut. Consiliul de Administrație a fost împuternicit să efectueze tranzacția și să aprobe prețul în baza unui raport de evaluare întocmit cu cel mult două luni anterior datei hotărârii.

Avans încasat pentru hotel: 310.000 de euro

“Tranzacția s-a realizat prin negociere directă, prețul final fiind de 2,1 milioane de euro, situându-se peste limita superioară a intervalului de preț estimată prin raportul de evaluare întocmit în conformitate cu cerințele prevăzute în cuprinsul hotărârii.

În baza promisiunii bilaterale de vânzare-cumpărare s-a încasat un avans în suma de 310.000 de euro, urmând că diferența de preț să fie încasată odată cu încheierea contractului de vânzare-cumpărare.

Transferul dreptului de proprietate de la vânzător la cumpărător urmează să se efectueze numai la momentul achitării integrale a prețului, în baza și în conformitate cu clauzele contractului de vânzare-cumpărare care urmează a fi încheiat. Vom informa acționarii cu privire la orice situații semnificative care vor apărea în derularea tranzacției”, a precizat director general al SIF Hoteluri, Vasile Bîrlea.

Unitățile din Oradea și Hunedoara, deja vândute

Hotelul din Baia Mare are 64 de camere, restaurant de 180 de locuri, bar cu 46 de locuri, terasă, două săli de conferințe cu 220 de locuri, centru spa, sală de fitness, piscină și saună. În 2022, SIF Hoteluri a vândut DoubleTree by Hilton Oradea cu 11 milioane de euro, către Elias Power, iar în 2021, Rusca Hunedoara.

SIF Hoteluri are sediul în Oradea (județul Bihor) și un capital social de 80 de milioane de lei. Domeniul său de activitate este reprezentat de hoteluri și alte facilități de cazare (restaurante, baruri și alte ramuri ale comerțului). Activitatea sa are la bază structuri hoteliere de 2-4*, precum Hotelul Beta Cluj (2*) sau EuroHotel Timișoara (3*).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
În studiul inițiat de către echipa REDURB sunt incluse localitățile Cluj-Napoca, Brașov și Reșița, dar și Craiova, Iași, Bârlad, Târgu-Jiu sau Bragadiru.

Clujul, inclus într-un studiu internațional de dezvoltare imobiliară

Articolul următor
Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a parafat un parteneriat cu Chimcomplex

Cel mai bogat clujean va sponsoriza handbalul din Vâlcea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share