Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Pehart a programat investiții de 15 milioane de euro

În ultimii şase ani, Pehart Grup, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria hârtiei din Europa Centrală şi de Est, a realizat investiţii de 36 de milioane de euro, în fabrici şi linii de producţie moderne şi inovatoare.
Unitățile industriale din Dej și Petrești produc și procesează 175.000 de tone de hârtie pe an | Foto: Pehart

Producătorul de hârtie cu fabrici în Cluj și Alba țintește, în acest an, eficiența energetică și în procesul de fabricație, dar și dezvoltarea portofoliului.

În ultimii şase ani, Pehart Grup, unul dintre cei mai importanţi jucători din industria hârtiei din Europa Centrală şi de Est, a realizat investiţii de 36 de milioane de euro, în fabrici şi linii de producţie moderne şi inovatoare, conform Business Magazin.

“În 2023 ne propunem să investim mai ales în zona de eficienţă energetică şi eficienţă în producţie, dar şi în dezvoltarea portofoliului. Bugetul estimat pentru acest an este de 15 milioane de euro.

Deşi vorbim de un context nu foarte prietenos cu mediul de afaceri, am reuşit să menţinem planul de investiţii în fabrici, astfel încât să asigurăm un nivel superior de calitate pentru produsele noastre şi să putem dezvolta produse noi – cum este noua linie de producţie a şerveţelelor faciale ambalate în cutii de carton”, spune directorul general al Pehart Gabriel Stanciu.

Vor să producă hidrogen verde

Compania ia în calcul posibilitatea producerii de hidrogen verde şi derulează programe de implementare a panourilor fotovoltaice. „2023 rămâne un an greu de previzionat. În piaţă nu vedem momentan semne de stabilizare în preţurile energiei, gazelor şi materiilor prime.

Piaţa hârtiei, un bun de larg consum şi necesar în fiecare casă, nu va scădea pe volum, chiar dacă după majorarea preţurilor consumatorii vor alege preţurile mai rentabile”, spune Stanciu.

Pehart Grup are 500 de angajaţi în România şi mai multe facilităţi de producţie în Transilvania. Este cel mai mare producător de hârtie de tipul tissue din România. Hârtia produsă aici ajunge la retaileri şi în fabrici din 18 ţări din Europa. Producătorul de hârtie controlat de fondul de private equity Abris Capital are fabrici la Sebeş și Dej.

Grupul produce mărcile Pufina, Alint şi Altessa, precum şi jumbo rolls, role de hârtie mari, pentru clienţii industriali şi consumul propriu Pehart produce anual 100.000 de tone de hârtie tissue şi are o capacitate de procesare a produselor finite de 75.000 de tone.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

COVER STORY: Portret de guvernator. Florin-Daniel Mărginean, între antreprenoriat și voluntariat  

Articolul următor
În studiul inițiat de către echipa REDURB sunt incluse localitățile Cluj-Napoca, Brașov și Reșița, dar și Craiova, Iași, Bârlad, Târgu-Jiu sau Bragadiru.

Clujul, inclus într-un studiu internațional de dezvoltare imobiliară

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share