Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Make IT în Oradea lansează ediția a treia a Bright Labs Incubator

Ideile înscrise în program pot ajunge să câștige finanțări de până la 50.000 de euro.

TEHNOLOGIE. Programul este dedicat în mod special orădenilor, dar nu numai, fiind inițiativa Primăriei din Oradea împreună cu ADLO și alte companii locale de IT.

Primul pas al înscrierii în programul Bright Labs Incubator anul acesta este participarea la Startup Crashcourse, un webinar gratuit, al cărei prime sesiuni va avea loc în 23 ianuarie.

Ecosistemul de startup-uri de tehnologie din Oradea a avut parte de o dezvoltare puternică în ultimii doi ani. O contribuție majoră o are și programul Bright Labs Incubator al Make IT in Oradea, care tocmai a deschis înscrierile pentru a 3-a ediție. Toți pasionații de tehnologie și antreprenoriat sunt invitați să se înscrie cu ideea lor de startup de tehnologie în programul Bright Labs Incubator, pentru a primi suportul și cunoștințele necesare lansării unui produs în piață în doar 6 luni și pentru a face parte din următoarea generație de fondatori.

Un program unic sprijinit de Primăria Municipiului Oradea

Bright Labs Incubator este proiectat să ofere suport fondatorilor ambițioși din sud-estul Europei pentru a-și crește ideea într-un startup de tehnologie în doar 6 luni.

Bright Labs Incubator oferă:

  • cunoștințe validate de startup-uri cu renume;
  • relații de mentorare din partea unor antreprenori de succes și experți din diverse domenii din întreaga lume;
  • spațiu dedicat de coworking;
  • premii și finanțare;
  • beneficiul suportului unei comunități active de antreprenori în tehnologie, pasionați și mereu dispuși să ajute.
David Achim

Unicitatea programului este dată de modul în care se pliază pe nevoile fondatorilor de startup-uri din regiunea noastră, fiind adresat în mod special startup-urilor de tehnologie care nu au încă o validare a produsului lor în piață”, menționează David Achim, director executiv la Make IT in Oradea.

Trei etape care se desfășoară în format hybrid

Structura programului cuprinde trei etape: etapa de preselecție, etapa de validare și etapa de incubare.

  • Etapa de preselecție constă în interviuri directe cu toate ideile înscrise pentru a analiza potențialul, echipa, piața și inovarea pe care le promit ideile. Rămâne deschisă până în martie 2023, iar în final maxim 25 de idei vor fi selectate pentru a trece mai departe.
  • Etapa de validare durează două luni și se concentrează pe validarea problemei existente în piață. 10 idei vor fi selectate pentru pasul următor.
  • Etapa de incubare este cea mai cuprinzătoare, se întinde pe o perioadă de 4 luni, care se va încheia prin evenimentul Bright Labs Incubator Demo Day. Startup-urile care vor ajunge să susțină prezentarea finală în cadrul evenimentului, devin eligibile pentru o finanțare de până la 50.000 de euro.

Bright Labs Incubator se desfășoară în format hybrid, atât online, cât și în persoană în Oradea, iar participarea este complet gratuită.

Cum te înscrii în Bright Labs Incubator

Pentru a-și pregăti ideea și prezentarea cât mai bine, în primul rând, cei interesați participă la Startup Crashcourse, un webinar gratuit de două ore unde vor învăța ce înseamnă și cum se validează ideea, cum să analizeze corect piața căreia i se adresează și tehnici de prezentare. Pe lângă acestea, vor avea parte de feedback și mentorare și se vor alătura unei comunități de fondatori pasionați.

Dacă ai identificat o problemă și crezi că ai soluția potrivită, fie că ești profesionist în orice domeniu, nu doar cel al tehnologiei sau student, acest program te va ajuta să o validezi până la punctul lansării ei în piață. Nu e nevoie să ai o firmă înființată, sau o echipă. De asemenea, dacă deja lucrezi la un produs, dar simți că ai nevoie de suport pentru a-l dezvolta mai departe, workshop-urile și mentorii programului îți vor da un nou avânt”, adaugă David Achim, director executiv la Make IT in Oradea.

Prima sesiune a Startup Crashcourse-ului va avea loc în 23 ianuarie, începând cu ora 17:00 și se desfășoară online pe platforma ZOOM. Locurile sunt limitate.


Mai multe informații și înscriere la următorul link: https://www.makeitinoradea.ro/startup-crashcourse

Rezultatele primelor ediții

În urma celor peste 400 de ore de mentorare din edițiile 2021 și 2022, 18 startup-uri au fost deja formate și crescute de programul Bright Labs Incubator. 3 startup-uri au primit finanțări în valoare totală de 115.000 de euro, altele fiind în proces de discuție pentru obținerea unei finanțări în acest an.

Despre Make IT in Oradea

Make IT in Oradea” este o organizație non-profit fondată la inițiativa Primăriei Oradea și ADLO SA, împreună cu membrii locali Smartware, Paymo, Mobiversal, Helion, RO et CO International, și partenerul național Orange România. Scopul organizației este de a crește ecosistemul local de IT. 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Institutul Regional de Oncologie Timișoara a fost acceptat finanțare din PNRR și primește 197 de milioane de euro

Articolul următor

Cifre dezastruoase pentru industria județului Mureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share