Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cemacon a pus ochii pe Euro Cărămida

Cemacon Cluj a demarat procedura de achizitie a Euro Cărămida Biharia, societate activă pe piața producătorilor de blocuri ceramice pentru construcții. Firma din județul Bihor are ca obiect de activitate fabricarea cărămizilor, țiglelor și altor produse pentru construcții, din argilă arsă.
Unitățile de producție din Recea – Vârșolț au un grad înalt de robotizare și automatizare | Foto: Cemacon

Cele mai importante proiecte de dezvoltare pe 2023 sunt noua unitate de plăcuțe de cărămidă și achiziționarea unor fabrici din alte județe.

Cemacon Cluj a demarat procedura de achiziție a Euro Cărămida Biharia, societate activă pe piața producătorilor de blocuri ceramice pentru construcții. Firma din județul Bihor are ca obiect de activitate fabricarea cărămizilor, țiglelor și altor produse pentru construcții, din argilă arsă.

Cemacon a depus la Consiliul Concurenței documentația necesară pentru avizarea tranzacției, iar după obținerea avizului vor fi respectați ceilalți pași procedurali. Euro Cărămida avea, în 2021, afaceri de 72 de milioane de lei, un profit net de 18,1 milioane și 44 de angajați. Acționarii săi erau patru companii din Italia, care dețineau câte 25% din capitalul social: Ensemble Zanrosso, AVI, Imtec și SV Trading.

Noua fabrică din Recea, gata în primăvară

Fabrica de plăcuțe de cărămidă aparentă klinkerizată din localitatea sălăjeană Recea va fi funcțională în primăvară. Noua gamă de produse ceramice e destinată segmentului estetic al clădirilor. Proiectul cofinanțat în cadrul programului de dezvoltare a afacerilor, inovare și întreprinderi mici și mijlocii se află în etapa de montare a utilajelor, urmată de punerea în funcțiune.

“2023 reprezintă trecerea într-o nouă etapă de dezvoltare; avem proiecte îndrăznețe, pe care le vom aborda cu tenacitate și curiozitate deopotrivă. Suntem pe cale să transformăm o serie de oportunități din piață în puncte forte pentru companie”, subliniază Daniel Șologon, CEO al Cemacon.

Frații Pavăl reinvestesc profiturile

“Ambiția noastră este să construim un business durabil și performant, împreună cu partenerii care ne împărtășesc valorile. Ne bazăm și pe o situație financiară foarte bună, ca o consecință a managementului strategic din ultimii ani și a angajamentului acționarilor de a reinvesti profiturile companiei în dezvoltare”, spune managerul Cemacon.

Liderul pieței de blocuri ceramice din Transilvania operează trei mari capacități de producție situate în Sălaj: două de cărămidă, una de buiandrugi. Cemacon este o societate listată la Bursa de Valori Bucureşti. Acționar principalul e Pavăl Holding, cea mai mare companie antreprenorială românească după cifra de afaceri, deținută de frații Dragoș și Adrian Pavăl.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Borbély László, pledoarie pentru Dezvoltare Durabilă

Articolul următor

Opțiuni de cazare la cele mai mari festivaluri de muzică: Untold, Neversea și Massif 2023

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share