Noul gazon de pe Cluj Arena costă 150.000 de euro

Administrația județeană a decis să schimbe în totalitate gazonul de pe Cluj Arena, până la cota -40 cm.

Calitatea gazonului de pe stadionul de 30.000 de locuri a fost criticată frecvent | Foto: Cluj Arena

Cel mai mare stadion al Clujului va avea un gazon schimbat și un nou sistem de încălzire a acestuia, mai performant.

Administrația județeană a decis să schimbe în totalitate gazonul de pe Cluj Arena, până la cota -40 cm. Din punct de vedere tehnic, acesta va avea o densitate minimă de 98% și va fi amplasat pe un substrat totalmente din nisip. Cu această ocazie va fi înlocuit și sistemul său de încălzire.

„După 11 ani de folosire intensă, în care terenul a găzduit cu succes sute de competiții sportive și evenimente, vom avea un gazon absolut nou, de calitate superioară, în pregătirea Campionatului European de Fotbal pentru Tineret din iunie. Viitoarea suprafață de joc va avea caracteristici similare celei montate pe stadionul CFR-ului”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean (CJ).

Prețul cel mai mic, criteriu principal

Înlocuirea gazonului este prevăzută a se realiza în perioada martie – aprilie, când condițiile atmosferice permit desfășurarea unor astfel de lucrări. Pentru a afecta cât mai puțin programul echipei de fotbal Universitatea Cluj, CJ vrea ca lucrările să se suprapună cu pauza competițională de două săptămâni din Liga 1.

Lucrările efective de înlocuire a gazonului vor dura maximum 30 de zile. În ceea ce privește criteriile de atribuire a contractului, acestea se referă la prețul cel mai scăzut (o pondere de 80%) și timpul de realizare a lucrărilor (20%).

Au fost schimbate doar unele rulouri

CJ a precizat că actualul gazon nu a fost schimbat, în integralitatea lui, niciodată de la inaugurarea Cluj Arena, în 2011. “Până acum au fost schimbate doar rulourile, pe anumite porțiuni, de către organizatorii Untold”, conform CJ Cluj. Calitatea gazonului de pe Cluj Arena a fost criticată deseori, atât de către echipele care au evoluat împotriva Universității Cluj în Liga 1, cât și de către jucătorii clubului gazdă.

Edificarea stadionului de 30.500 de locuri de pe locația vechiului “Ion Moina” s-a făcut cu o investiție inițială de 45 de milioane de euro, finanțată cu fonduri de la județ și de la stat. Societatea de administrare a intrat în faliment, după 10 ani în care a mers pe pierdere, gestionarea stadionului fiind preluată apoi de CJ Cluj.

Exit mobile version