Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Transilvania IT Cluster a lansat proiectul BOOST

Transilvania IT Cluster (TITC) a lansat un nou proiect european, BOOST, pe care îl coordonează împreună cu alte patru țări: Bulgaria, Estonia, Danemarca și Spania.

Inițiativa are ca scop crearea unui cadru de colaborare interregional între organizații ce susțin inovarea.

Transilvania IT Cluster (TITC) a anunțat lansarea unui proiect european, BOOST, pe care îl coordonează împreună cu alte patru țări: Bulgaria, Estonia, Danemarca și Spania. Implementarea proiectului a început în 1 iunie 2022 și va dura timp de 24 de luni, până la 31 mai 2024.

Acest cadru va conține metodologia și planul de acțiune pentru eficientizarea colaborării între organizații din cele cinci regiuni reprezentante în proiect (Nord-Vest România, Nord-Est Bulgaria, Estonia, Sudul Danemarcei și Cataluña din Spania), având posibilitatea de a fi preluat și utilizat și de către alte regiuni europene.

Colaborare între regiunile inovative

Cadrul de colaborare interregională este un instrument care poate fi utilizat în primul rând de către orchestratorii sau coordonatorii ecosistemelor de inovare: clustere, digital innovation hubs, organizații care sprijină start-up-urile, departamente de inovare ale municipalităților.

BOOST vizează organizații care au experiență, influență regională, recunoaștere și dorință de a angrena părțile regionale interesate în colaborare și dezvoltare pentru inovare.

Viziunea proiectului este să creeze pentru actorii, instituțiile și spațiile de inovare din regiunile și ecosistemele regionale ale consorțiului BOOST un cadru de colaborare, structurat și eficient, care maximizează valoarea inovării pentru societate și reduce decalajele de inovare dintre regiunile europene.

Misiunea BOOST este aceea de a acționa ca un catalizator al colaborării între regiunile inovatoare modeste și moderate și regiunile inovatoare europene puternice / de top (conform categoriilor ce reies din rapoartele DESI 2021 și 2022 – Indicele Economiei și Societății Digitale).

Țintele proiectului BOOST

  • Va mapa, analiza și iniția un dialog cu ideea de a genera angajament și va facilita colaborarea între părțile interesate de inovare din întregul “quadruple helix” din ecosistemele regionale ale partenerilor, care creează o comunitate BOOST activă și conduc la colaborare.
  • Va co-proiecta și co-crea un program structurat de activități pe 5 ani care încurajează constelațiile europene de colaborare pentru inovare, bazându-se pe strategiile și politicile de inovare existente, cu mecanisme de finanțare publice și private.
  • Va asigura că procesele de colaborare, realizările și rezultatele respectă principiile incluziunii, sustenabilității și egalității de gen din partea tuturor părților interesate implicate.

“Ne dorim ca prin proiectul BOOST, împreună cu partenerii din consorțiu, să lucrăm și să maximizăm valoarea inovației pentru societate și să reducem decalajele de inovare dintre regiunile europene”, spun reprezentanții TITC. Proiectul BOOST are o platformă web dedicată, fiind prezentat și pe rețelele de socializare Facebook și Linkedin.

Orchestrator principal al Transilvania Digital Hub

TITC se poziționează la intersecția dintre antreprenoriat, cercetare, inovare și autorități publice, impulsionând discuțiile și acțiunile în jurul transformării digitale și îmbunătățind astfel dezvoltarea comunității prin digitalizare. TITC reprezintă cea mai mare comunitate a firmelor de IT din România, cu peste 150 de membri, din care fac parte start-up-uri, IMM-uri, companii mari, organizații suport și catalizatori ai ecosistemul de inovare.

TITC îndeplinește rolul de orchestrator principal al Transilvania Digital Innovation Hub (TDIH) care lucrează strategic pentru a cataliza potențialul și capacitățile regionale de digitalizare și inovare. Pe de altă parte, acționează ca furnizor de competențe, know-how, programe de inovare, sprijin pentru startup-uri și IMM-uri.

Cu viziunea de a crește competitivitatea printr-un amestec inovator între tehnologii, competențe, abordare sistemică, modele operaționale, implică părțile interesate regionale relevante și se adaptează proactiv la tendințele europene și globale. TDIH stabilește cadrul pentru transformarea digitală în toate afacerile și sectorul public printr-o abordare transsectorială.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Cu siguranță anul agricol 2022 a fost problematic, chiar dificil se poate spune, și totuși hibrizii Pioneer au demonstrat că pot face față. 

Hibrizii de floarea-soarelui Pioneer, performanță și stabilitate demonstrate

Articolul următor
AROBS Transilvania Software, cea mai mare companie de tehnologie listată la Bursa de Valori București, a anunțat preluarea integrală a Centrul de Soft GPS.

AROBS cumpără Centrul de Soft GPS

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share