Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trafic în creștere anuală cu 72% pe Aeroportul Maramureș

Aeroportul Internațional Maramureș (AIM) a înregistrat cel mai mare număr de pasageri de la înființare

Aerogara de lângă Baia Mare a realizat, anul trecut, cifre în urcare față de cel precedent, dar și de la înființare.

Aeroportul Internațional Maramureș (AIM) a înregistrat cel mai mare număr de pasageri de la înființare, conform 2M News. Anul trecut a reprezentat un record în privința traficului de pasageri, în creștere cu 72,5% față de 2021. În 2022, traficul pe AIM a totalizat 76.363 de pasageri, față de 44.266 în 2021,  apropiat de cel al Aeroportului M. Kogălniceanu (80.007).

Aerogara din Constanța a înregistrat 9.871 mişcări de aeronave (aterizări şi decolări), față de 1.466 pe AIM. Cei mai mulți pasageri s-au înregistrat pe singura cursă internă regulată (Baia Mare – București și retur): 30.922 (40,50%).

14.905 pasageri (20%) s-au înregistrat pe cursele internaționale regulate (221 de aterizări/decolări în 2022), restul fiind înregistrați pe curse interne neregulate. În 2022, din cei 76.363 de pasageri de pe AIM, 27.484 sunt de charter / curse internaționale neregulate, cu o pondere de 36%.

Două proiecte majore pentru dezvoltarea infrastructurii aeroportuare au fost semnate de AIM. Acestea sunt extinderea și modernizarea terminalului de pasageri; creșterea gradului de siguranță și securitate prin achiziționarea de echipamente specifice, semnate în noiembrie.

În acest sens, a fost expropriată o suprafață de 7,7 ha pe care va fi amenajată și o parcare pentru autoturisme (450 de locuri), o zonă de parcare de microbuze (10 locuri), o zonă de parcare autocare (8 locuri), o zonă de parcare VIP și business, o zonă pentru staționarea taxiurilor, o zonă pentru transportul public.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Unul dintre evenimentele inițiate de Romanian Business Leaders (RBL) Cluj a avut loc în complexul ABC Incubator.

Liderii de business ai Clujului au pregătit conferința regională la ABC Incubator

Articolul următor
pixoto.com

Brașovul - în topul orașelor europene cu uriaș potențial turistic, conform Fodor's Travel

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share