Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Antreprenorii de top ai Bihorului, premiați în cadrul Galei „Antreprenor pentru Bihor”

Primăria Municipiului Oradea, Consiliul Județean Bihor și Agenția de Dezvoltare Locală Oradea (ADLO) SA a organizat și în acest an Gala Antreprenor pentru Bihor”.

Evenimentul a avut loc marți, 24.01.2023, într-un cadru festiv, la Filarmonica Oradea.

Gala Antreprenor pentru Bihor este un eveniment dedicat mediului de afaceri, pe care Primăria Oradea și Consiliul Județean Bihor îl premiază, într-un mod simbolic, pentru aportul la bugetul local, respectiv la dezvoltarea economică a județului.

Cei mai mari contribuabili

În cadrul acestei gale – Ediția 2023, au fost premiaţi primii 10 contribuabili la bugetul local al municipiului Oradea pe anul 2022, respectiv cele mai mari 10 companii din județul Bihor în funcție de cifra de afaceri.

În deschiderea evenimentului, directorul ADLO, Alina Silaghi, a făcut o scurtă prezentare a activității societății pe anul trecut, situația actuală a parcurilor industriale din județul Bihor respectiv a proiectelor realizate și cele ce urmează a se finaliza în anul 2023.

Valoarea totală a investițiilor atrase în parcurile industriale pe anul 2022 este de 160.180.000 euro, însumând un total de peste: 560.000.000 euro atrase din 2008 până în prezent, 118 companii rezidente și un număr total de 9.800 de locuri de muncă create”, a punctat Alina Silaghi.

Aceasta a trecut în revistă o parte din proiectele pregătite anul trecut care au început să prindă contur:

– Parcul Științific și Tehnologic Bihor în parteneriat cu Consiliul Județean Bihor și Universitatea Oradea – în implementare;

– Incubatorul de afaceri – CRESC, str. Louis Pasteur, un centru dedicat start-upurilor din domenii creative – urmează să-și deschidă porțile în luna mai anul curent;

– Construirea primului bloc de locuințe – se va finaliza în semenstrul I anul acesta;

– Programul Make IT in Oradea – În anul 2022 a fost finanțat un startup (Expert 24) cu suma de 50.000 euro, iar în prezent se află în evaluare patru noi startup-uri;

– Un proiect important, Terminalul Cargo Oradea, dezvoltat de CTPark, este deja funcțional, anul trecut fiind recepționată prima hală din acest proiect.

Primarul Oradiei, Florin Birta, a mulțumit celor prezenți pentru faptul că au onorat invitația și tuturor companiilor pentru contribuțiile la bugetul local, acestea reprezentând aportul mediului de afaceri în dezvoltarea economică a municipiului. Evenimentul reprezintă un gest de recunoștință pentru principalele companii care contribuie la dezvoltarea orașului.

Plexus, cea mai mare contribuție la bugetul local

Primarul a subliniat importanța atragerii de investiții către municipiul Oradea, exemplificând că taxa impozitată pentru un angajat cu un salariu mediu pe economie fiind echivalentă cu impozitul datorat de către o persoană fizică pentru un apartament și un autoturism.

Primii 10 contribuabili la bugetul local

În continuare viceprimarul Marcel Dragoș a înmânat premiile primilor 10 contribuabili la bugetul local pe anul 2022, respectiv:

1. PLEXUS SERVICES RO

2. CONNECTRONICS ROMANIA

3. GRUP PLASTOR

4. FAIST MEKATRONIC

5. PUREM ORADEA

6. RCS & RDS

7. GRUP H ESSERS

8. GRUP TRANSILVANIA GENERAL IMP-EXP

9. NIDEC ORADEA

10. GRUP LOTUS CENTER

În anul 2022, primii zece contribuabili au contribuit la bugetul local cu suma totală de 40.549.126 lei.

Premii speciale

Premiul pentru investiția anului în parcul industrial I din Oradea a fost acordat de către viceprimarul Antonia Nica companiei ANDREAS STIHL POWER TOOLS SRL, pentru o investiție asumată de 125 milioane euro. Un premiu de recunoștință pentru o investiție cu capital românesc, din domeniul cercetare – dezvoltare – inovare în parcul industrial, a fost acordat companiei TERMOLINE SRL. Alte două premii pentru responsabilitate socială și susținerea proiectelor municipalității au fost acordate grupului PRIMA și companiei HORNBACH.

Firmele cu cele mai mari cifre de afaceri din Bihor

Celestica, cea mai mare cifră de afaceri din Bihor în 2021

În ceea ce privește premiile acordate din partea Consiliului Județean Bihor, acestea au fost înmânate de către vicepreședintele CJ Bihor, Călin Gal către următoarele companii, topul fiind alcătuit în funcție de cifra de afaceri pe anul 2021:

1. CELESTICA ROMÂNIA

2. AGROIND CAUACEU

3. TRANSMEC RO

4. MADRUGADA COM

5. ADA FABRICA DE MOBILA

6. VPK PACKAGING

7. VERNICOLOR

8. CLASS FURN ROMANIA

9. DRUM ASFALT

10. LEGERO SHOES ROMANIA

Nokian Tyres, cea mai mare investiție din Bihor

De asemenea, un premiu special pentru investiția anului a fost acordat de către vicepreședintele CJ Bihor, Mircea Mălan, companiei NOKIAN TYRES pentru o investiție asumată în valoare de 650 milioane euro.

Pemiații s-au arătat foarte încântați de calitatea evenimentului mult așteptat în fiecare an cât și de surpriza serii pregătită special pentru aceștia, un concert extraordinar susținut de orchestra Filarmonicii Oradea sub îndrumarea distinsului dirijor Adrian Morar.

În încheiere participanții au fost invitați la networking având ocazia să deguste dintr-o gama de vinuri locale pregătite de Crama Darabont.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Complice.ro depășește ținta de dublare a afacerilor în 2022

Articolul următor

Contează ca locul de muncă să fie instagramabil? Provocări în designul interior Office și HoReCa din România

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share