Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Studiul de fezabilitate a autostrăzii Timișoara – Belgrad s-a scumpit, iar realizarea documentației va dura mai mult

Un anunț publicat pe SEAP ne anunță că acordul semnat cu cei de la Search Corporation, pentru realizarea studiului de fezabilitate al autostrăzii care va lega Timișoara de Serbia va însemna o durată prelungită de realizare și va costa și mai mult decât se stabilise inițial.

Astfel, contractul ”Elaborare Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul Autostrada Timișoara – Moravița ” a fost modificat, conform anunțului, respectiv prețul a ajuns acum la 10.155.287 de lei, la care se va adăuga TVA. Contractul inițial fusese acordat în luna martie a anului 2020, la un preț de 8,7 milioane de lei.

”În conformitate cu prevederile art. 104 alin. (8) din Legea nr. 98/2016, Autoritatea Contractanta optează pentru achiziționarea ulterioară de noi servicii similare de la ofertantul a cărui ofertă vă fi declarată câștigătoare în cadrul prezentei proceduri de achiziție publică în cuantum de 2.069.580,20 lei fără TVA, valoarea reprezentând 20% din valoarea estimată a contractului fără sumele pentru Diverse și neprevăzute și Publicitate”, se spune în anunț.

Deși se spera la o rezolvare rapidă a contractului de consultanță și a studiului de fezabilitate, fiind vorba de o zonă exclusiv de câmpie, fără mari probleme, se pare că cei doi ani din contract vor dura mai mult decât se estimase. Ultima prelungire duce termenul limită pentru luna septembrie a acestui an.

Este greu de înțeles ce probleme deosebite poate ridica acest proiect, având în vedere că vorbim despre o autostradă lungă de doar 73 de kilometri, între Timișoara și granița cu Serbia.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Tarom crește numărul zborurilor pe ruta Timișoara – București

Articolul următor

Bihorul va avea cei mai mulți kilometri de piste de biciclete construite pe diguri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share