Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Supercom și-a prezentat flota de Cluj. Are monopol în gestionarea deșeurilor

Autovehiculele cu care va acționa Supercom sunt noi și înmatriculate în Cluj | Foto: Răzvan Ciortea

Operatorul din București care a câștigat licitația pentru gestionarea deșeurilor din județul Cluj a dezvăluit flota de utilaje cu care va acționa pe lotul I.

În acest caz, Supercom va opera în orașele Cluj-Napoca, Huedin, dar și în alte 43 de comune. “Aștept seriozitate și profesionalism din partea operatorului și un parteneriat corect între operator și fiecare primărie în parte. Aștept să înțeleagă că județul Cluj trebuie să rămână un model pentru calitatea vieții.

Trebuie să trateze în mod egal cetățenii atât din mediul rural, cât și din mediul urban. Mașinile sunt noi, înmatriculate în județul Cluj. Sunt convins că acest lucru va aduce calitate și stabilitate în prestarea serviciilor”, spune președintele Consiliului Județean, Alin Tișe.

Deșeuri plătite la kilogram

Supercom va acționa, din 27 ianuarie, ca operator de salubritate menajeră la nivel județean. Deșeurile vor fi plătite la kilogram, în funcție de cantitatea care se adună. Asociațiile de proprietari și persoanele fizice trebuie să încheie noi contracte. Supercom a câștigat contractul de colectare și transport ale deșeurilor timp de 10 ani.

Operatorul va instala pubele inteligente la Cluj-Napoca, fiind posibilă calcularea cantității de deșeuri (colectate selectiv). Supercom a câștigat licitația pentru lotul I din Cluj, după ce își adjudecase și loturile II-III, cumulând astfel 80 de localități din județ. Lotul I cuprinde zona 1 – Cluj-Napoca și 30 de comune, zona 2 – orașul Huedin și 13 comune.

Pentru loturile II și III, ce reunesc alte 35 de unități administrativ teritoriale din județ, licitația a fost câștigată de același operator, care a început deja să efectueze serviciul de salubrizare. Supercom avea, anul trecut, afaceri de 314 milioane lei, un profit net de 4,1 milioane lei și 2.313 angajați. Acționar majoritar era Ilie Ciuclea (53%), urmat de Florina Bubu (15%) și Gheorghe Bubu (15%).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Maramureș pregătește proiecte de 50 de milioane de euro

Articolul următor
Prima ediție a Massif va avea loc între 3 și 5 martie, iar echipa aduce în premieră o producție specială pentru Poiana Brașov.

Cum va arăta Massif 2023. Iată harta festivalului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share