Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

100 de milioane de euro prin PNRR pentru retehnologizarea CET Hidrocarburi Arad

Obiectivul de investiție se va finanța din fonduri europene, prin Planul Național de Redresare și Reziliență– Componenta 6 Energie.

În ultimii ani, municipiul Arad a derulat o serie de investiții în reabilitarea rețelelor de transport și distribuție și a punctelor termice.

Odată cu proiectul „Sursă de producere energie termică și electrică prin cogenerare de înaltă eficiență” se intră într-o nouă etapă de modernizare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Arad, în care se urmărește creșterea eficienței energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și creșterea calității serviciului public de alimentare cu energie termică la tarife competitive.

Instalație de cogenerare

Noua sursă va include o instalație de cogenerare de înaltă eficiență formată dintr-un număr de trei motoare termice pe gaz natural și o stație electrică de transformare. Configurația tehnică a instalației de cogenerare de înaltă eficiență asigură producția de apă fierbinte pentru termoficare centralizată și energie electrică pentru vânzare.

Perioada de implementare a proiectului este de 3 ani.

Este o investiție mult așteptată la CET Hidrocarburi. Mă bucur de aprobarea acestui proiect. Fără o finanțare europeană, nicio municipalitate nu ar putea realiza o investiție de o asemenea anvergură”, a declarat primarul Călin Bibarț.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

INVESTIȚIE. Amenajare piscicolă în extravilanul municipiului Reghin

Articolul următor

S-a lansat aplicația mobilă Ghișeul.ro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share