Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraPlast își ridică fabrică nouă și centrală fotovoltaică

TeraPlast Bistriţa pariază pe investiţii ce vor fi concretizate în o nouă fabrică şi o centrală fotovoltaică

Producătorul de materiale de construcţii controlat de Dorel Goia derulează, pe parcursul acestui an, investiţii de 15 milioane de euro.

TeraPlast Bistriţa pariază pe investiţii ce vor fi concretizate în o nouă fabrică şi o centrală fotovoltaică, potrivit ZF. „Derulăm o investiţie de 11 milioane euro, cofinanţată prin schema ajutorului de stat, într-o fabrică de folii stretch. Am încheiat faza de proiectare.

Urmează construcţia efectivă şi dotarea cu echipamente. Fabrica va avea două linii de producţie de folie din polietilenă pentru uz industrial, folosită în principal la ambalarea mărfurilor paletizate“, a declarat Alexandru Stânean, CEO al grupului TeraPlast.

Proiectul centralei, depus pe PNRR

A doua investiţie majoră se va concretiza într-o nouă centrală fotovoltaică, un proiect de 19 milioane de lei. Pentru aceasta, TeraPlast a depus şi o cerere de finanţare prin Planul Național de Redresare și Reziliență, entru care încă aşteaptă aprobarea.

„Centrala este proiectată la o putere de 4,56 MWp şi are termen de finalizare de 12 luni. Avem deja o centrală cu 7.000 de module, iar noua facilitate ar creşte de două ori şi jumătate resursa internă regenerabilă de energie“, a spus Stânean.

Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraBio Pack și Somplast. Din 2008, TeraPlast este listată la Bursa de Valori București (BVB). Acțiunile companiei sunt incluse în indicele de referință BET al BVB și în indicii Small Cap și Global All Cap ai FTSE Russell.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat contractele pentru elaborarea studiilor necesare construirii drumului de mare viteză, câștigate de asocierea condusă de Quadrante Viaponte.

Quadrante va decide fezabilitatea “autostrăzii” Maramureș – Cluj – Bistrița

Articolul următor
AIAIC va organiza prestigioasa conferință internațională de aviație Aviation-Event CLJ, desfășurată pentru prima dată aici anul trecut.

Invazie de VIP-uri ale aviației europene la Cluj. Vin manageri de aeroporturi și companii

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share