Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sălajul pune deoparte 36 milioane € pentru investiții

Consilierii județeni au aprobat în unanimitate, bugetul propriu al judeţului şi al instituțiilor și serviciilor publice subordonate, pentru 2023, de 363 milioane de lei.
Proiectul de buget al județului pe acest an a trecut cu unanimitate de voturi

Mai mult de jumătate din bugetul pe acest an al județului Sălaj va fi destinat investițiilor.

Consilierii județeni au aprobat, în unanimitate, bugetul propriu al judeţului şi al instituțiilor și serviciilor publice subordonate, pentru 2023, de 363 milioane de lei. Acesta este cu 16% mai mare decât cel din 2022, peste jumătate din suma totală fiind alocată pentru dezvoltare.

“În anii precedenți am demonstrat că suntem responsabili în ceea ce privește întocmirea bugetului județului. Dovadă stau execuțiile bugetare. În 2023, am conceput un buget echilibrat și realist, cu accent pe dezvoltarea județului, alocând pentru investiții 180 de milioane de lei, cu 14% peste nivelul din 2022.

Acest lucru înseamnă mai mulți bani pentru infrastructura rutieră, pentru sănătate, asistență socială, învățământ. Acordăm o atenție deosebită absorbției fondurilor europene, fiind pregătiți cu proiecte mature pe care să le depunem îndată ce sunt lansate ghidurile și se deschid liniile de finanțare”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Patru drumuri, propuse spre modernizare

Pentru modernizarea și reabilitarea rețelei de drumuri județene sunt prevăzute 131 milioane de lei. Vizate sunt investiții pe DJ 191C: Nușfalău – Crasna – Zalău – Creaca, DJ 108E: limită județ Cluj – Fodora – Rus – Buzaș – Lozna – DN 1H (pod Ciocmani).

De asemenea, sunt cuprinse DJ 191D: Valcău de Jos – Fizeș – Sîg – Tusa – limită județ Cluj, DJ 108D: Crișeni – Cehu Silvaniei. Pe măsură ce lucrările vor avansa, administrația județeană va suplimenta sumele alocate inițial.

27 milioane de lei merg către Spitalul Județean de Urgență Zalău, atât pentru continuarea investițiilor în infrastructura de sănătate, cât și pentru dotări. Asistența socială beneficiază de o alocare bugetară de 7 milioane, în timp ce unitățile de învățământ special din subordine primesc 1 milion de lei.

Dintre cheltuielile de dezvoltare, ponderea cea mai mare o au capitolele drumuri și poduri (64%), sănătate (14%), protecția mediului (13%).
La partea de venituri pentru dezvoltare, sumele primite de la Uniunea Europeană sau alți donatori în contul plăților efectuate și prefinanțări aferente cadrului financiar 2014-2020 au cea mai mare pondere din total venituri : 89 milioane lei (54% din total venituri).
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Un arădean a inventat taxiul zburător. Îl va prezenta la Salonul de Invenții de la Geneva

Articolul următor

TH Trucks a livrat 1.100 de camioane într-un an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share