Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

EXCLUSIV. Cui aparțin cele 15 tone de NPK evacuate din incendiul de la Târgu Mureș

15 tone de îngrășământ NPK au fost evacuate de pompieri dintr-un depozit aflat în zona incendiului care a cuprins, duminică după-masă, 29 ianuarie, mai multe depozite de pe strada Mureșului din Târgu Mureș, a informat, în aceeași zi, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș.

Incendiul a fost anunțat la ora 13.45 de către reprezentanții ISU ”Horea” al județului Mureș, care au mai informat că flăcările ”s-a manifestat pe o suprafață de peste 1.500 de metri pătrați, din interiorul depozitelor fiind evacuate o parte din materialele depozitate printre care și 15 tone de îngrășământ NPK”, respectiv că ”la fața locului au intervenit peste 70 de cadre militare.”

Mărind una dintre fotografiile transmise presei de către Biroul de presă al ISU ”Horea” al județului Mureș, am aflat că îngrășămintele NPK evacuate din depozitul de pe strada Mureșului din Târgu Mureș sunt Agropolychim, marcă produsă în Bulgaria.

Agrii România, furnizor de tehnologii și inputuri

Cele 15 tone de îngrășământ NPK se aflau într-un depozit al companiei Agrii România SRL Ghiroda (Timiș), ”furnizor de servicii agronomice, tehnologii performante și sfaturi tehnice”, așa cum se menționează pe pagina web proprie, www.agrii.ro.

Pe același site se mai precizează că ”brandul Agrii s-a lansat pe piață în 2012, în Marea Britanie”, respectiv că Agrii România ”sprijină sectorul se producție agricolă prin furnizarea de recomandări personalizate, inputuri și soluții agricole inteligente în vederea îmbunătățirii producțiilor fermierilor.”

Potrivit portalului www.listafirme.ro, SC Agrii România are ca obiect de activitate ”fabricarea pesticidelor și a altor produse agrochimice” și a încheiat exercițiul financiar 2021 cu următorii indicatori de performanță: cifră de afaceri de 928,5 milioane de lei, profit net de 42,6 milioane de lei și 364 de angajați.

Deocamdată, nicio declarație

Contactați de cotidianul Zi de Zi, Cosmin Milășcan – șeful depozitului Agrii România de pe strada Mureșului nr. 5 din Târgu Mureș, și Lukacs Balazs Miklos – director regional de vânzări al Agrii România pe județele Mureș, Bistrița Năsăud, Covasna și Harghita, au afirmat că deocamdată nu sunt mandatați să facă vreo declarație despre incendiu.

”Până mâine nu avem nicio declarație, până nu vedem ce s-a întâmplat, real”, a spus directorul regional de vânzări Lukacs Balazs Miklos, care a promis așadar că luni, 30 ianuarie, compania va face precizări despre efectele incendiului asupra produselor din depozitul din Târgu Mureș.

Alex TOTH

Post-ul EXCLUSIV. Cui aparțin cele 15 tone de NPK evacuate din incendiul de la Târgu Mureș apare prima dată în Stiri din Mures, Stiri Targu mures – Liderul presei muresene.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Șteiul, parte în proiectul european FARO

Articolul următor
Atmosferă faină la Târg în Seră la Vultureni. Este printre primele târguri de producător organizate anul acesta.

Cum a fost la târgul în seră de la Vultureni

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share