Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Cum a fost la târgul în seră de la Vultureni

Atmosferă faină la Târg în Seră la Vultureni. Este printre primele târguri de producător organizate anul acesta.
Printre produsele expuse s-au numărat zacuscă, dulceață, bulion, dar și gogoși, plăcinte sau prăjituri de casă | Foto: Cătălin Sălăgean, RBL

Participanții la primul târg din acest an al producătorilor locali din Cluj au apreciat calitatea exponatelor, dar au criticat starea drumului de acces.

“Atmosferă faină la Târg în Seră la Vultureni. Este printre primele târguri de producător organizate anul acesta. Am întâlnit acolo multă lume, semn că produsele locale au căutare și că oamenii așteaptă astfel de evenimente, din moment ce au fost dispuși să conducă 30 km până la Băbuțiu.

Suntem în afara sezonului de produse agricole proaspete, așa că la târg puteai găsi gemuri, siropuri, plăcinte și alte mâncăruri gătite, dar și obiecte artizanale. Sunt un client fidel al produse locale și vă încurajez și pe voi să sprijiniți micii fermieri și întreprinzători.

Trebuie să ținem cont însă că o plăcintă pe lespede nu va arăta niciodată perfect ca una din supermarket, merele sunt la fel de bune și dacă nu au toate aceeași dimensiune sau formă, iar zaharisirea e un proces natural al mierii de albine. Păcat că pentru a te bucura de târg erai nevoit să treci prin noroaiele de pe drumul județean spre Vultureni”, a relatat consilierul județean Cătălin Sălăgean.

Specialitatea zilei: omletă cu slănină friptă

Romanian Business Leaders (RBL) a organizat evenimentul împreună cu Asociația La Vultureni, acesta fiind găzduit în sera 2 din localitatea clujeană Băbuțiu, din comuna Vultureni. Printre specialitățile și produsele expuse s-au numărat omletă cu slănină friptă, gogoși, microplante, plăcinte, prăjituri de casă, dulcețuri, zacuscă, bulion.

Activitățile au fost pregătite atât pentru copii, cât și pentru adulți. În interior copiii au modelat lut, au pictat mărțișoare și forme din lemn, iar în exterior s-au putut da cu biciclete și trotinete. Cartierul de case Colina Nouă, din localitate, are străzi asfaltate, însă drumul de acces din municipiul Cluj-Napoca nu este reabilitat.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

EXCLUSIV. Cui aparțin cele 15 tone de NPK evacuate din incendiul de la Târgu Mureș

Articolul următor
Proiectul T@Book a fost lansat, la complexul ABC Incubator, din Cluj-Napoca de către fondatorii Ștefan Vâju, Florentin Bota, Levente Szakacs.

Platformă de Culture Media la Cluj. “Va fi cea mai mare bibliotecă din lume”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share