Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Unitatea de Aviație Cluj-Napoca a efectuat 400 de ore de zbor în 2022

Personalul aeronavigant al unității a executat, anul trecut, 423 ore de zbor cu elicopterele aflate în dotare, îndeplinind misiuni în securitate aeronautică.

În cadrul punctelor de operare aeromedicale din ţară, personalul aeronavigant al Unităţii Speciale de Aviație Cluj-Napoca (USACN) a executat 249 de ore de zbor în misiuni ale Serviciului Mobil pentru Situații de Urgență, Reanimare și Descarcerare.

Piloţii USACN au executat 64 de ore de zbor în misiuni operaţionale în sprijinul altor structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI), făcând parte din echipajele aeronavelor din dotarea Inspectoratului General de Aviație (IGAV).

Aceștia s-au instruit în 109 de ore pentru menţinerea sau obţinerea calificărilor şi specializărilor necesare pentru activitatea de zbor.

“În 2022, personalul din centrul operaţional al USACN a desfăşurat toate activităţile specifice de asigurare, informare, coordonare şi control ale zborurilor în condiţii de maximă securitate, în contextul naţional al activităţii aeronautice.

Acestea s-au concretizat în 10.791 de coordonări radar ale aeronavelor IGAV – MAI, care au executat misiuni în zona de responsabilitate a unităţii, dar şi a IGAV.

Asigurarea meteorologică a fost realizată, în 2022, prin furnizarea operativă a datelor şi informaţiilor privind evoluţia condiţiilor meteorologice, ce au contribuit la executarea în condiţii de securitate a 921 misiuni de zbor şi starturi de instruire”, conform USACN.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale

Articolul următor
Comparativ cu primele 11 luni din 2021, în cele 11 luni ale anului, indicele producției industriale (IPI) a Clujului a fost de 84,1%, potrivit Direcției Județene de Statistică.

Deficit de 1 miliard € în balanța comercială a Clujului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share