Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Orădenii au lăsat blocurile pentru casele din comunele învecinate

Ultimele date ale Direcției Județene de Statistică Bihor referitoare la Recensământul Populației și Locuințelor runda 2021 (RPL2021) arată că populația Oradiei este în scădere, în timp ce numărul de locuitori ai comunelor învecinate este în continuă creștere.

Oradea a pierdut în 10 ani peste 13.000 de locuitori, ajungând în prezent la 183.105. În aceeași perioadă, populația comunelor învecinate a continuat să crească: Sântandrei cu 4.113 locuitori, Sânmartin cu 2.876 de locuitori, Oșorhei cu 2004 locuitori și Paleu cu 1.224 de locuitori.

De la bloc la casă

Reprezentanții firmelor de imobiliare confirmă că există tendința mutării multor orădeni de la bloc din Oradea, la case în localitățile adiacente.

Oamenii au nevoie de spațiu și mulți dintre ei lasă blocurile din oraș pentru case. Există, în ultimii ani o astfel de tendință și la Oradea”, a declarat Valentin Catana, administrator Casa Regal Imobiliare.

De asemenea, este un fapt cunoscut că investiția în imobiliare este cea mai sigură. Aproape tot ce se construiește nou în Oradea se și vinde. Mulți orădeni cumpără imobilele noi pentru a le închiria ulterior.

Pe termen mediu și lung, investiția în imobiliare este cea mai bună. În 5 ani, valoarea crește cu circa 25%. Plus că îți vin bani în mod constant”, a subliniat reprezentantul Casa Regal Imobiliare.

Acest lucru este confirmat și de Mihai Pop, manager Remax Prime Capital Oradea.

Investiția în imobiliare este, într-adevăr, o investiție foarte bună. Imobiliarele protejează de inflație orice deținător de rezerve financiare”, a subliniat Mihai Pop.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Povești de succes la conferința Transilvania Digital Innovation Hub Oradea

Articolul următor

Politehnica Business Tower, o nouă investiție

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share