Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara primește 43 de milioane de lei prin Anghel Saligny pentru cel mai mare pasaj subteran al orașului

Timișoara va primi 43 de milioane de lei acordate de Guvernul României pentru finanțarea celui mai mare pasaj subteran al orașului, Pasajului Solventul, care va asigura o conexiune între partea de nord și cea de sud, una care lipsea extrem de mult pentru fluidizarea traficului.

Primăria Timișoara a semnat contractul de finanțare de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) prin fondul Anghel Saligny pentru realizarea Pasajului Inferior Solventul.

„Sper că banii vor veni foarte repede pentru că Solventul este unul din marile proiecte de infrastructură din oraș, proiect care va conecta mai bine cetățenii din vestul Timișoarei și va reduce din traficul care acum trece prin zona centrală sau pe la Jiul. Pasajul beneficiază de un aport financiar și de la București și, în același timp, căutăm surse de finanțare suplimentare. Lucrările merg înainte și facem eforturi din bugetul local pentru a-l susține. Acesta este esențial pentru a deschide întreaga zonă de vest a Timișoarei și va uni Calea Bogdăneștilor de strada Gării și, ulterior, de bulevardul Dâmbovița”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Investiția cuprinde un drum care subtraversează mai multe linii de cale ferată și include o linie dublă de tramvai, piste de bicicletă, trotuare și două benzi pe sens pentru carosabil. De asemenea, la intersecția cu strada Gării se va realiza un sens giratoriu, care-l va înlocui pe cel existent.

Valoarea de cofinanțare din bugetul local este de 89 de milioane de lei (TVA inclus), iar valoarea totală a proiectului este de 132 de milioane de lei (TVA inclus).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Bugetul Timișoarei a fost aprobat

Articolul următor

O nouă pistă de pumptrack la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share