Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

British Council și UBB vor organiza Game of Science în România

Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (UBB), în calitate de partener al British Council - Romania (BC-R), au invitat să participe masteranzi și doctoranzi, în matematică, informatică, inginerii, chimie, fizică, biologie, geologie, știința mediului, mecanică, între 20 și 35 de ani.

Competiția națională are scopul de a promova comunicarea științei pe înțelesul publicului.

Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca (UBB), în calitate de partener al British Council – Romania (BC-R), au invitat să participe masteranzi și doctoranzi, în matematică, informatică, inginerii, chimie, fizică, biologie, geologie, știința mediului, mecanică, între 20 și 35 de ani.

Games of Science, concurs derulat de BC-R în colaborare cu Social Innovation Solutions (SIS), cu sprijinul partenerilor din țară, este un proiect implementat de Ada Roseti. Acesta e constituit din sesiuni de training cu tineri oameni de ştiinţă, la capătul cărora participanții se întrec într-un concurs de prezentări științifice.

Etapa regională a cursului de formare și a competiției organizate cu sprijinul UBB se va derula în 16 și 17 martie (on-site). În prima zi are loc un program de formare (training) în comunicare publică.

Studenții învață să vorbească în public, află cum să-și folosească emoțiile pentru a fi mai convingători, exersează prezentarea subiectelor complexe ale cercetărilor proprii în limbaj simplu. Totodată, se pregătesc să concureze în formatul specific al Games of Science, în cadrul finalei, cu premii de 2.000 de euro.

În a doua zi are loc formatul original de concurs de calificare la etapa următoare. Tinerii cercetători participă la runde eliminatorii de prezentări ale unui subiect științific, pe durate cuprinse între 10 secunde și 3 minute.

Obiectivul training-ului și al concursului este de a-i încuraja pe tinerii care studiază sau lucrează în aceste domenii să explice concepte, procese, teorii, cercetări complexe pe înțelesul publicului și pe scurt. Câștigătorii vor ocupa locuri la faza finală de la București. Finala este un format original, cu obiectivul de a încuraja tinerii cercetători să se antreneze împreună pentru a putea explica idei și procese complexe.

Competiția are runde eliminatorii de prezentări de 15-180 de secunde. Participarea este gratuită, dar locurile sunt limitate. Printre membrii juriului se regăsesc Cristian Presură – cercetător în cadrul companiei Philips, Dani Petrache – inginer de sistem la Thales Alenia Space; Sorin Cebotari – fondatorul Infoclima.ro, Ciprian Stănescu – președinte și CEO al SIS, organizatorul Games of Science.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Drumul expres spre Autostrada Transilvania costă 158 milioane euro

Articolul următor

Spitalul Judeţean de Urgenţă Braşov a devenit centru de recoltare Babeş-Papanicolaou şi HPV

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share