Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul și Șimleul își instalează 122 de insule ecologice

Primele 122 de insule ecologice vor fi instalate, prin finanțare nerambursabilă, în județul Sălaj. 100 vor fi instalate la Zalău, iar 22, la Șimleu-Silvaniei.

Mai multe localități din județul Sălaj primesc 4,2 milioane de euro pentru sisteme de ecologizare.

Primele 122 de insule ecologice vor fi instalate, prin finanțare nerambursabilă, în județul Sălaj. 100 vor fi amplasate la Zalău, 22, la Șimleu Silvaniei. Cele două proiecte aprobate de Ministerul Mediului însumează 6 milioane de lei, dintre care 5 milioane fiind investiția la Zalău. Tot în Sălaj ajung 15,3 milioane de lei pentru construirea a patru centre de colectare de deșeuri cu aport voluntar la Zalău, Halmășd, Nușfalău, Ip.

“Felicitări administrațiilor locale pentru accesarea fondurilor europene necesare investițiilor pentru un mediu mai curat Îndemn autoritățile locale să depună cereri de finanțare în cadrul următoarelor sesiuni care vor fi lansate și să profite de fiecare oportunitate”, a spus subprefectul Sălajului, Florin Florian.

Insulele ecologice digitalizate garantează eliminarea mirosurilor neplăcute, a vandalizării, a aspectului neplăcut. Un mare avantaj este colectarea separată oferind operatorilor locali un sistem inteligent de gestionare a deșeurilor, cu containere inteligente în care vor putea fi aruncate separat deşeurile biodegradabile, hârtia, plasticul, sticla sau metalul.

Centrele de colectare prin aport voluntar vor pune capăt deșeurilor abandonate prin șanțuri și păduri, deșeuri voluminoase, textile și din lemn, mobilier, deșeuri din anvelope, de echipamente electrice și electronice, baterii uzate, deșeuri periculoase, de cadavre animale, de grădină, din construcții și demolări, conform Prefecturii Sălaj.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Netopia Payments, cel mai utilizat procesator de plăți electronice din România, a precizat că valoarea medie a unei tranzacții online cu cardul, în 2022, a fost de 265 lei, în creștere cu 15% față de anul precedent. 

Cluj, Brașov și Timișoara, în topul plăților online cu cardul

Articolul următor

Un Palat „doar pentru artă”. Începe Art Safari - ediția 11!

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share