Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Regiunea Vest are la dispoziție zeci de miliarde de lei pentru investiții în infrastructura feroviară. Urmează noul ciclu de finanțare

Regiunea Vest are alocate, pe trei axe de finanțare din fonduri europene, peste 27 de miliarde de lei pentru investiții în domeniul feroviar, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, la Timișoara. Deocamdată este destul de înaintat proiectul reabilitării căii ferate dintre Caransebeș și Arad, via Timișoara. Urmează calea feratî dintre Craiova și Caransebeș.

”Pe CFR avem avem acest proiect pe PNRR, pe calea ferată care leagă Carașul cu Aradul. Are impact pe trei județe, suntem în faza de proiectare, discuțiile cu echipele tehnice au fost depășite, acum trebuie să absorbim fondurile. Discuțiile au fost constructive, pe partea feroviară cu județul Timiș și cu Timișoara, constructive, s-au depășit toate eventualele puncte unde puteau fi blocaje. Toate părțile vor ca procedura să se desfășoare cât se poate de repede, să trecem de proiectare. Aceasta ajută la scurtarea termenelor”, a declarat vineri Grindeanu.

Dacă știm să absorbim banii, atunci regiunea de unde provine ministrul Transporturilor va avea la dispoziție sume importante. Nu doar pentru calea ferată amintită.

”Pe CFR pe toate cele trei axe de finanțare, din Programul Operațional Infrastructură Mare, PNRR și viitorul Program Operațional Transport, pe Regiunea Vest, pe Regionala CFR, suma disponibilă e de 27,52 de miliarde de lei. Merită să amintesc despre legătura feroviară spre Aeroportul Timișoara acesta este un proiect extensie a celui derulat prin PNRR, la discuțiile purtate cu Primăria Timișoara și cu cei de la Consiliul Județean Timiș, această linie va fi finanțată prin acest proiect, e important să facem legătură aeroportului cu orașul, la Gara de Est”, a mai declarat Grindeanu.

Acum urmează continuarea proiectului magistralei feroviare. P o nouă sursă de finanțare.
„Săptămâna viitoare, pe noul exerciţiu bugetar Programul Operaţional Transport, din cele şase loturi de la Craiova la Caransebeş, pe CFR, trei dintre ele vor fi lansate în licitaţie, urmând ca în trei săptămâni să fie lansate şi celelalte trei loturi”, a mai declarat Sorin Grindeanu.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Bob i-a cerut informații lui Sorin Grindeanu cu privire la stadiul lucrărilor la porțiunile Poarta Sălajului - Nuşfalău și Suplacu de Barcău - Biharia.

“Autostrada Transilvania ar ajuta enorm la dezvoltarea regiunii”

Articolul următor
Noul drum propus prin localitățile Sălicea și Ciurila către Autostrada Transilvania (A3) va avea costuri duble față de cele vehiculate de autorități, susține un deputat clujean.

Licitația pentru drumul expres Lugoj – Filiași poate duce la dosare penale pentru una dintre firmele câștigătoare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share