Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Marile restaurante ale Clujului se pun pe angajări

Sectorul HoReCa resimte un deficit acut de forță de muncă | Foto: Marty

Baracca, Boema, Carrousel – Chios, Via, Marty sau Muura Steak House sunt câteva dintre localurile care vor participa la acțiunea de selecție.

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă (AJOFM) Cluj va organiza o bursă de locuri de muncă pentru industria ospitalității (HoReCa). Printre brandurile prezente se mai numără Nuka Bistro, Storia, Panoramic Cetățuie, Fabrica de Bere, Salad Box, Dot, Cimbru, dar și Exclusiv Catering, cofetăriile Lemnul Verde și Pralina, Hotelurile și Grand Napoca și Meridian.

“Sectorul HoReCa, una dintre cele mai dinamice industrii, dar și printre cele mai afectate de pandemie, din cauza deschiderii directe către populație și a faptului că a fost vizată de fiecare dată de restricțiile impuse de autorități, resimte acum un deficit acut de forță de muncă.

În prezent, acest domeniu este pregătit să depășească provocările generate de pandemie, iar eforturile angajatorilor se traduc prin încercarea de a atrage și de a păstra angajații pe o piață a muncii tot mai competitivă precum și de a transforma industria într-o zonă atractivă de lucru, pentru cei care doresc să activeze în industria ospitalității”, argumentează conducerea AJOFM Cluj.

Workshop despre bacșiș

Asumându-și căutarea de soluții în vederea compensării deficitului de personal, Instituția clujeană, la solicitarea Organizației Patronale HoReCa Cluj-Napoca, a decis să organizeze recrutarea. Evenimentul va avea loc în 3 martie, la Centrul de Cultură Urbană Casino, din Parcul Central Simion Bărnuțiu.

Peste 20 de reprezentanți ai celor mai mari angajatori din industria ospitalității clujene, membri ai organizației patronale, vor fi prezenți cu oferte de locuri de muncă: manager locație, bucătar, ajutor bucătar, ospătar șef, ospătar, ajutor de ospătar, barman, ajutor barman, chelner, cofetar, patiser, recepționer, cameristă, agent vânzări, vânzător magazin, spălător vase, personal necalificat.

Aceste oferte se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, viitorilor absolvenți, șomerilor, dar și celor care vor să își schimbe locul de muncă sau să își îmbunătățească poziția profesională.

Printre temele abordate la workshop-uri se numără clarificări legislative – Inspectoratul Teritorial de Muncă, AJOFM; subvenții – AJOFM; formarea profesională, ucenicia; finanțări – Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii Cluj; legislația forței de muncă extracomunitare – Inspectoratul pentru Imigrări; fiscalizarea – clarificări TVA la produse (cafea, suc natural), fiscalizarea bacșișului – ANAF.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
CTPark Oradea Cargo Terminal reprezintă o premieră națională, fiind primul parc industrial cu terminal cargo aerian.

ASA Cons a finalizat corpurile de la terminalul cargo din Oradea

Articolul următor
Am stabilit detaliile atât cu echipa care se ocupă de lucrarea tehnică - relocarea efectivă a cablurilor, cât și cu echipa de refacere a zonei Școlii Silvania – Sinagogă.

A început proiectul de regenerare a centrului Șimleului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share