Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Oportunități de finanțare europeană pentru comunele din Bihor

Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest a organizat joi, 23 februarie 2023, la Oradea, o întâlnire cu primarii din mediul rural din Bihor.

Evenimentul, la care a participat și vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Mircea Mălan, a fost dedicat unităților administrativ-teritoriale care vor fi eligibile pentru finanțarea europeană prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027. Directorul Autorității de Management a Programului Regional NV, Petru Șandru-Alboi, le-a prezentat participanților programul și ce tip de proiecte pot fi depuse.

Prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, comunele pot accesa finanțări pentru proiecte de eficență energetică, reabilitări clădiri publice, infrastructură rutieră, digitalizarea administrației publice locale sau turism.

Parteneriat

Consiliul Județean Bihor a fost reprezentat în cadrul acestor discuții prin prisma faptului că în cazul multor axe de finanțare poate să intre în parteneriat cu primăriile, cum ar fi în cazul proiectelor de infrastructură rutieră.

În cea de-a doua parte a întâlnirii primarii din județul Bihor au primit informații utile pentru a putea pregăti proiectele dedicate Componentei 13 din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – „Crearea unei rețele de centre de zi pentru copiii expuși riscului de a fi separați de familie”, gestionată de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Prezentarea a fost susținută de Ovidiu Mărginean, expert cu rol de responsabil comunicare și helpdesk din cadrul programului.

Începând din 22 februarie, până la 1 martie, ADR-NV organizează astfel de întâlniri cu autoritățile publice locale din mediul rural în toată regiunea.

 

 

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Highlights on the Central & Eastern Europe real estate markets at MIPIM 2023

Articolul următor
Președintele Băncii Transilvania (BT), Horia Ciorcilă, s-a declarat mulțumit de rezultatele financiare din 2022 și studiază noi oportunități de preluare.

Banca Transilvania iese la "cumpărături"

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share