Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Minimall în Șimleu: Profi, Pepco, Sinsay

Am aprobat planul urbanistic zonal pentru zona autogării din cartierul G. Lazăr.

Un complex comercial va apărea pe locul fostei autogări din orașul Șimleu Silvaniei, teren lăsat de izbeliște de foarte multă vreme.

“Am aprobat planul urbanistic zonal pentru zona autogării din cartierul G. Lazăr. Este o investiție privată și am aprobat documentația tehnică pentru ca lucrările de modernizare să înceapă cât mai repede. Întreaga zonă își va schimba în bine înfățișarea, mai ales după ce noi, Primăria Șimleu Silvaniei, vom reabilita blocurile de locuințe din zonă cu fondurile europene pe care le-am câștigat.

Mă bucur să văd că orașul se mișcă și atât noi cât și mediul privat contribuim la modernizarea frumosului nostru burg. E important ca și celelalte proprietăți să intre într-un calendar de refacere, de restaurare.

Am crescut nivelul de impozitare cu 400% pentru clădirile aflate în stare avansată de degradare tocmai pentru a nu mai avea clădiri, garduri și spații neîngrijite și deteriorate. Vreau să respirăm un aer cât mai curat atât în centru cât și în cartiere. Depinde de noi. Până la toamnă sperăm să fie gata”, a spus primarul Cristian Lazăr. 

Printre chiriașii noului complex se numără Profi și Sinsay, pe listă fiind și Pepco. Profi este o rețea românească de supermarketuri controlat de fondul Mid Europa Partners, iar Pepco, un lanț polonez de articole de îmbrăcăminte cu prețuri reduse. Sinsay face parte din grupul LPP, companie din Polonia care se ocupă cu producția și distribuția de îmbrăcăminte, alături de brandurile Reserved, House, Cropp și Mohito.

Administrația locală din Șimleu a propus proiecte publice de peste 60 de milioane de euro pentru oraș, majoritatea din fonduri europene. Cel mai mare proiect programat în Șimleu Silvaniei este cel de mobilitate urbană, din zona Cehei – Pustă Vale până la Unitatea Militară (11,6 km) – 16 milioane de euro.

Alte proiecte mai mari prevăd termoizolarea a 30 de blocuri de locuințe – 10 milioane de euro, reabilitarea Cetății Bathory – 7 milioane; modernizarea a 30 de străzi din oraș (13 km) – 5,4 milioane; piste pentru biciclete Lidl – Mănăstirea Bic; prima creșă pe str. N. Bălcescu; amenajarea falezei râului Crasna; regenerarea cartierului Brădet – câte 5 milioane.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Bootcamp-ul de ideaţie și networking pentru cercetători, cadre didactice și studenți doctoranzi a atras 85 de participanți din UBB, Universitatea de Medicină și Farmacie, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Trei universități clujene vor să stimuleze inovația în oraș

Articolul următor
RebelDot va deschide 100 de poziții noi în sediile sale din Cluj-Napoca, Oradea și Copenhaga. Anul trecut, a înființat al treilea birou în țară, sediul său principal, din Cluj, în cadrul Buftea Business Center, adaptat modului de lucru hibrid.

RebelDot va angaja 100 de IT-iști. Clujul și Oradea, prioritare

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share