Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rețeaua KFC s-a extins în Banat

La Timișoara a apărut o unitate de tip Drive Thru, iar la Arad, una clasică de tip KFC, conform raportului anual pe 2022 al Sphera Franchise Group (SFG).

Municipiile Timișoara și Arad se numără printre cele în care s-a concretizat strategia de extindere a lanțului de restaurante KFC.

La Timișoara a apărut o unitate de tip Drive Thru, iar la Arad, una clasică de tip KFC, conform raportului anual pe 2022 al Sphera Franchise Group (SFG). Alte orașe de extindere au fost Călărași – KFC, Târgu Jiu – Pizza Hut, Constanța, Craiova – Taco Bell, dar și București. Cel mai mare grup din industria de foodservice din România avea, în 2022, vânzări de 1,3 miliarde lei (+32%), cel mai ridicat nivel de până acum.

Datorită managementului eficient al costurilor, creșterii numărului de tranzacții și ajustărilor de preț, SFG a închis anul cu un profit net de 44 milioane lei, cu 71% peste cel din 2021. „Ne-am confruntat cu un an dificil, iar volatilitatea mediului economic persistă, dar ne bazăm pe fundamente puternice”, a spus Călin Ionescu, CEO al SFG.

Vânzările generate în România s-au ridicat la 1,14 miliarde lei (+30%), urmate de Italia cu 166 milioane lei (+46%), Republica Moldova, 17,4 milioane lei (+40%).

An dificil pentru grupul Sphera

„Rezultatele reconfirmă potențialul Sphera de a realiza performanță. Am traversat cu succes un an dificil, cu creșteri masive ale costurilor, context macroeconomic volatil, presiuni inflaționiste. În timp ce incertitudinea persistă, suntem încrezători în managementul nostru riguros al costurilor și strategia bine calibrată, pentru a continua traiectoria de creștere profitabilă”, a declarat Valentin Budeș, CFO, al SFG.

În 2022, SFG a deschis opt restaurante noi: 4 KFC în România, 2 Pizza Hut și 2 Taco Bell. La final de an, SFG opera 177 de unități: 96 de restaurante KFC în România, 2 în Moldova și 20 în Italia; 43 de restaurante Pizza Hut (inclusiv o subfranciză Pizza Hut Delivery); 15 restaurante Taco Bell și un restaurant Paul.

Grupul avea 4.935 de angajați: 4.450 în România, 411 în Italia, 74 în Republica Moldova. SFG are 5.000 de angajați și este listat la Bursa de Valori București.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sauvignon Blanc de USAMV, medaliat cu aur în Spania

Articolul următor
Complexul din Bistrița va purta numele TeraPlast Arena cel puțin până în anul 2028, în urma unui contract semnat pentru 600.000 de lei pe an.

Sală Polivalentă din Bistrița devine TeraPlast Arena

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share