Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sauvignon Blanc de USAMV, medaliat cu aur în Spania

Vinurile sub marca Vinea Apoldia Maior sunt grupate în colecțiile Academicum, Aurum Terras și Excelentia | Foto: USAMV

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj a obținut o importantă distincție la nivel european.

“Alături de tradiționalul fir alb-roșu ne bucurăm să vă prezentăm medalia de aur obținută, chiar de Mărțișor, de vinul Sauvignon Blanc 2022, la Catavinum World Wine & Spirits Competition 2023, la Vitoria-Gasteiz (Spania)”, au transmis reprezentanții USAMV Cluj.

Instituția clujeană a lansat recent, la aniversarea a 60 de ani de existență a Corului Madrigal, un prim sortiment de vin din colecția sa Excelentia. Este un cupaj armonizat din cinci soiuri nobile provenite de la stațiunea viticolă a USAMV de la Sibiu – Vinea Apoldia Maior.

”În 2023, universitatea noastră a creat o nouă gamă, Excelentia, pentru a marca prin vinurile sale excelența în diverse domenii de activitate”, a explicat rectorul USAMV, Cornel Cătoi. Vinul a fost degustat, în premieră, la spectacolul extraordinar ”Madrigal 60”, de la Teatrul Național I. L. Caragiale din București.

USAMV coordonează stațiunea viticolă Vinea Apoldia Maior (Apoldu de Sus, județul Sibiu), dedicată învățământului și cercetării universitare. Profesorii și studenții sunt implicați în dezvoltarea de tehnologii moderne de cultivare a viei, de producție a vinurilor, de valorificare superioară a subproduselor vitivinicole și în dezvoltarea agroturismului.

Vinurile sub marca Vinea Apoldia Maior (Denumire de Origine Controlată Sebeș-Apold) au fost împărțite în colecțiile Academicum (cupajele Docentus, Laureatus, Eruditus), Aurum Terras (monosepaje din soiuri nobile, cupajele Amlas, Secas, Orange Optimus), Excelentia (cu prima etichetă, Madrigal).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sesiuni de informare publică privind finanțările europene la Consiliul Județean Sibiu

Articolul următor
La Timișoara a apărut o unitate de tip Drive Thru, iar la Arad, una clasică de tip KFC, conform raportului anual pe 2022 al Sphera Franchise Group (SFG).

Rețeaua KFC s-a extins în Banat

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share