Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Trei universități clujene vor să stimuleze inovația în oraș

Bootcamp-ul de ideaţie și networking pentru cercetători, cadre didactice și studenți doctoranzi a atras 85 de participanți din UBB, Universitatea de Medicină și Farmacie, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Universitatea Babeş-Bolyai – Centrul Suport Orizont 2020 (CeSO 2020-UBB), Primăria Cluj-Napoca (PCN) şi Clusterul de Educație au organizat un eveniment de stimulare a cercetării şi inovației în oraș.

Bootcamp-ul de ideaţie și networking pentru cercetători, cadre didactice și studenți doctoranzi a atras 85 de participanți din UBB, Universitatea de Medicină și Farmacie, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară.

Scopul a fost de a ajuta participanții să parcurgă etapele unui proces de ideație și să aplice cunoștințele dobândite în diverse contexte, precum scrierea de proiecte pentru competiţiile din programul Horizon Europe sau pentru alte programe de cercetare şi inovare internaţionale.

Organizatorii și-au propus să încurajeze colaborarea între mediul academic și mediul privat prin intermediul Centrului Suport 2020-UBB și a evenimentelor de networking. Bootcamp-ul a fost deschis de către Dan Lazăr, coordonatorul CeSO 2020-UBB (proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională) care a explicat viziunea și misiunea proiectului.

Emilia Botezan, coordonatoarea Biroului relații externe din cadrul Primăriei Cluj-Napoca (PCN), a fost gazda evenimentului, în efortul de a stimula cercetarea, inovarea și transferul cercetării către piață. “Aceasta este o dovadă clară a angajamentului Primăriei pentru inovație și dezvoltare, prin promovarea unui mediu de inovare care să asigure dezvoltarea comunității și a parteneriatelor între actorii din ecosistemul clujean de inovare”, conform UBB.

Evenimentul s-a desfășurat într-un spațiu de cocreație sub umbrela StartupCity Cluj-Napoca, gândit ca un loc de întâlnire și de colaborare între cercetători, studenți și antreprenori, unde se poate dezvolta inovația prin conexiunile și colaborările dintre aceste grupuri.

PCN și-a asumat misiunea de a promova inovația și de a facilita crearea unui ecosistem favorabil pentru startup-uri și afaceri inovatoare, care să utilizeze cunoștințele și tehnologiile noi dezvoltate în mediul academic, lucru esențial pentru a dezvolta economia locală și a îmbunătăți viața cetățenilor.

Bootcamp-ul de ideație și networking pentru cercetători, cadre didactice și studenți doctoranzi din domeniul sănătății și domenii complementare a fost o oportunitate pentru participanți de a se conecta cu alte persoane cu interese similare, de a-și dezvolta abilitățile de gândire inovativă și de a colabora în vederea dezvoltării de soluții inovatoare în domeniul sănătății.

Organizatorii și-au propus să încurajeze colaborarea între mediul academic și mediul privat, folosind evenimentele de networking, să sprijine dezvoltarea de idei noi și inovatoare în domeniul sănătății şi să ajute la scrierea şi depunerea unui număr cât mai consistent de proiecte în competiţiile europene din programul Horizon Europe.

Cu un focus pe o abordare integrată și multidisciplinară a problemelor din sănătate, evenimentul a oferit participanților oportunitatea de a învăța să își dezvolte ideile și să le pună în aplicare prin depunerea de proiecte de cercetare-inovare, care să conducă la dezvoltarea de noi produse și servicii inovatoare.

Participanții au fost încurajați să lucreze împreună și să împărtășească experiențe și cunoștințe într-un mediu stimulativ de învățare și networking. Organizatorii vor să organizeze și alte evenimente similare, pentru a sprijini cercetarea și inovația și a încuraja colaborarea între mediile academic și mediul privat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Dinozaurii revin din 2 martie în Iulius Parc: vizitatorii au șansa să afle cele mai captivante, interesante și educative informații, dar și să interacționeze cu 35 de specii preistorice, reproduse în mărime naturală.

Dinozaurii animatronici invadează Iulius Parc

Articolul următor
Am aprobat planul urbanistic zonal pentru zona autogării din cartierul G. Lazăr.

Minimall în Șimleu: Profi, Pepco, Sinsay

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share