Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județul Bihor, atractiv pentru oamenii de afaceri canadieni

O delegația a Ambasadei Canadei la București a susținut un seminar de informare pentru oamenii de afaceri din Bihor.

Județul Bihor devine din ce în ce mai atractiv pentru investitorii străini. De data aceasta a fost rândul canadienilor să caute oameni de afaceri bihoreni interesați de a încheia relații de afaceri cu oameni de afaceri din Canada.

Camela de Comerț și Industrie (CCI) Bihor a fost joi, 2 martie 2023, gazda unei delegații canadiene. Ambasada Canadei în România, împreună cu Camera de Comerț și Industrie Bihor, a organizat un seminar cu numele: „Dezvoltarea afacerilor cu Canada, inclusiv beneficiile Acordului Economic și Comercial Global ȋntre Canada şi Uniunea Europeană (CETA)”.

Seminarul s-a adresat companiilor din judeţul Bihor interesate de relaţiile comerciale cu Canada. La eveniment au fost prezentă dna. Heather Bystryk, Consilier Comercial al Ambasadei Canadei în România, care a susținut o prezentare despre beneficiile și oportunitățile generate de semnarea Acordul Economic și Comercial Global ȋntre Canada şi Uniunea Europeană, oportunități de investiții și Canada ca partener de export.

La seminar a fost prezent și Victor Constantinescu, avocat, vicepreședintele Camerei de Comerț Româno-Canadiene, un român născut în Canada, care s-a întors de câțiva ani în România.

Victor Constantinescu

„Scopul întâlnirii de azi de la Oradea a fost să promovăm Bihorul ca punct de investiție pentru firmele canadiene. Cred că județul Bihor este bine poziționat pentru a atrage investiții canadiene pe producție industrială. Aveți infrastructură și tot ce este nevoie pentru a atrage investiții de anvergură în județ. Suntem interesați de producția industrială de automotive, electronice, energie, parcuri solare și eoliene, agricultură și IT”, a declarat Victor Constantinescu.

Discuții interactive

După prezentarea făcută de dna. Heather Bystryk, Ioan Micula, președintele CCI Bihor, a făcut o prezentare a oportunităților pe care le oferă județul Bihor pentru oamenii de afaceri canadieni.

Ioan Micula

„Noi dorim să se dezvolte afacerile dintre firmele bihorene și Canada. La solicitarea lor, noi am organizat acest eveniment și am fost bucuroși să organizăm acest eveniment. Sperăm să se concretizeze o colaborare bună, benefică și pentru firmele bihorene și pentru cele canadiene. Contează foarte mult pentru ei locația Bihorului. Fiind un județ de graniță, ei pot să-și facă un cap de pod spre alte locații din Europa”, a precizat Ioan Micula.

Antreprenorii prezenți s-au interesat despre afacerile din domeniul energiei, din domeniul bancar, din domeniul încălțămintei, din domeniul participării la târgurile internaționale.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Delgaz Grid și-a propus investiții de peste 180 de milioane de euro, cu 36% mai mult decât în 2022

Articolul următor

Carlsberg și FC Liverpool, cel mai longeviv parteneriat din istoria Premier League

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share