Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

La Satu Mare a fost inaugurat Centrul Medical „Hám János”

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a inaugurat joi, 2 martie 2023, Centrul Medical „Hám János” din Satu Mare.

Au fost prezenți, alături de alte oficialități, Pataki Csaba, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Kereskenyi Gabor, primarul de Satu Mare. Ministerul dezvoltării a asigurat finanțarea necesară reabilitării și dotării centrului.

„Noul centru medical va oferi servicii de diagnostizare a bolilor cardiovasculare și oncologice, în cazul cărora depistarea rapidă a bolii oferă cele mai bune șanse pentru pacienți. Este un centru medical nou, modern, și unic nu doar în municipiu și județ, dar și în întreaga regiune!”, a declarat Cseke Attila.

De peste un secol

În calitate de episcop Romano-Catolic, Hám János, a început în 1826 construirea clădirii cu gândul de a sprijini membri comunității locale. În urma procesului de naționalizare, în 1948 clădirea și-a pierdut funcționalitatea inițială. În perioada comunistă aceasta a găzduit chiar și un club sportiv. Clădirea a revenit în sânul Bisericii Romano-Catolice în anii 2000, după adoptarea Legii Restituției. A fost clipa în care, în mintea episcopului Schönberger Jenő, s-a născut dorința ca clădirea să-și recapete nu doar frumusețea ci și funcționalitatea de odinioară.

Reabilitarea clădirii a început în 2019.

În cadrul centrului funcționează mai multe cabinete de specialitate: ORL, Gastroenterologie, Ortopedie-Traumatologie, Urologie, Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice, Cardiologie, Oftalmologie, Medicină Internă, Dermato-Venerologie, Neurologie, Endocrinologie respectiv Psihologie. Dotarea cabinetelor medicale este conform ultimelor standarde în domeniu, echipate cu aparatură de ultimă generație.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

SMART COMMUNITIES 2023: Două zile de prezentări, expoziție și workshopuri

Articolul următor
LevelUP Health & Life Sciences Accelerator este lansat împreună cu sprijinul EIT Health, în cadrul programului Drive. Prin intermediul acceleratorului echipele vor primi suport din partea experților pentru accelerarea comercializării, validării, promovării și vânzării soluțiilor, obținerea autorizațiilor sau accesarea surselor de finanțare.

Apare LevelUP, primul accelerator dedicat startup-urilor din sănătate și științele vieții

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share