Bătaie pe posturile din hotelurile și restaurantele Clujului. 2 pe 1 loc

Serviciul Public de Ocupare al Județului Cluj a răspuns solicitării Organizației Patronale HoReCa Cluj-Napoca și, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru Industria Ospitalității, ca măsură de susținere a mediului antreprenorial.

700 de persoane dornice să lucreze în domeniul hoteluri, restaurante, catering (HoReCa) au “candidat” pe cele 350 de posturi puse la bătaie la Cluj.

Serviciul Public de Ocupare al Județului Cluj a răspuns solicitării Organizației Patronale HoReCa Cluj-Napoca și, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, a organizat Bursa Locurilor de Muncă pentru Industria Ospitalității, ca măsură de susținere a mediului antreprenorial.

Au fost prezenți 20 de reprezentanți ai celor mai mari angajatori din industria ospitalității clujene, care au oferit 350 locuri de muncă. Posturile disponibile sunt manager locație, bucătar, ajutor bucătar, ospătar șef, ospătar, ajutor de ospătar, barman, ajutor barman, chelner, cofetar, patiser, recepționer, camerist, agent vânzări, vânzător magazin, spălător de vase, personal necalificat.

700 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, viitori absolvenți și șomeri, au fost prezente la eveniment, fie din dorința de schimbare a locului de muncă, fie pentru îmbunătățirea poziției profesionale. Acțiunea Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) reprezintă o inițiativă adresată acestei industrii afectate de restricțiile din pandemie.

Managerii din HoReCa, prezenți la dezbateri

Instituția a reușit să ofere o piață de deschidere pentru ofertele din acest domeniu și să motiveze participanții, în special din rândul elevilor și studenților, printr-un workshop de orientare în carieră susținut de chef Horia Simon, de la Clubul Gastronomic Transilvan.

“Schimbările și experiența din ultimii ani marchează începutul unei noi dinamici în piața muncii și ne arată o certitudine: piața forței de muncă a devenit a angajatului, creându-se noi tendințe evolutive ale acesteia”, consideră Ana Maria Chiciudean – director executiv al AJOFM Cluj.

30 de manageri din industria ospitalității au participat la întâlnirea de informare de la Napoca Grand Hotel cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM), Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP), Serviciul pentru Imigrări al Județului (SIJ), Agenția pentru IMM-uri, Centrul Regional împotriva Traficului de Persoane (CRTP).

Asistență pentru ucrainenii care vor să lucreze în ospitalitate

40 de elevi aflați în anii terminali la specialitățile servicii turistice și de tehnologie alimentară au participat la workshop-ul de carieră. Partenerii AJOFM de la Fundația Heks / Eper România au asigurat facilitarea etapelor de angajare și integrare pentru cetățenii ucraineni aflăți în căutarea unui loc de muncă.

Noutăți legislative, clarificări, probleme, soluții au mai oferit, în cadrul dezbaterilor, Daniel Păcurariu – inspector șef al ITM Cluj; Ioan Pop – director general al DGRFP; Ciprian Tămaș – inspector principal de poliție la SIJ; Mircea Miheștean –  director executiv al Agenției pentru IMM-uri Cluj; Augustin Bora – comisar la CRTP.

Exit mobile version