Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Luna martie vine cu darul sănătăţii pentru femeile din Covasna

Incepând cu data de 1 martie – 4 centre de recoltare şi-au început activitatea

Femeile din Covasna, Întorsura Buzăului, Târgu Secuiesc şi împrejurimi sunt invitate să se programeze la testare gratuită Babeş Papanicolaou şi HPV, în cadrul celor 2 centre de recoltare organizate la nivelul secţiilor exterioare ale Spitalului de Recuperare Cardiovasculară “Dr. Benedek Geza” Covasna şi a celor 2 centre de recoltare ale Spitalului Municipal Târgu Secuiesc.

 

  1. Spitalului de Recuperare Cardiovasculară “Dr. Benedek Geza” Covasna

 

Pentru a fi asigurat accesul facil al femeilor sănătoase la serviciile medicale de screening în regim ambulatoriu, acestea se pot programa prealabil telefonic in intervalul orar  14.00-18.00 (luni-vineri) la telefon 0267.340.008 (Cabinet Obstetrică Ginecologie – Secţia Exterioară Covasna) sau 0746.493.754 (Cabinet Obstetrică-Ginecologie Întorsura Buzăului) în intervalul orar 09.00-13.00 (Luni-vineri).

 

Acordarea serviciilor medicale de screening – recoltare test Babeș-Papanicolaou și testarea HPV în regim ambulatoriu, se realizează astfel:

  • În Cabinetul de Obstetrică-Ginecologie, Secţia Exterioară Covasna ( Gabor Aron nr. 6A) (Luni-Vineri 08.00-13.00);

 

  • În Cabinetul de Obstetrică-Ginecologie, Spital Întorsura Buzăului (Luni-Vineri 11.00-13.00);

 

  1. Spitalului Municipal Târgu Secuiesc

 

Pentru a fi asigurat accesul facil al femeilor sănătoase la serviciile medicale de screening în regim ambulatoriu, acestea se pot programa prealabil telefonic in intervalul orar  09.00-13.00 (luni-vineri), la telefon 0744.430.373 (Cabinet Obstetrică Ginecologie) sau 0766.701.029 (Cabinet Planificare Familială) (Luni-Marţi-Joi-Vineri 09.00-13.00).

Acordarea serviciilor medicale de screening – recoltare test Babeș-Papanicolaou (prin citologia cervicală clasică și prin citologie lichidă) și testarea HPV în regim ambulatoriu, se realizează astfel:

  • În Cabinetul de Obstetrică-Ginecologie, etaj 1 (str. Fabricii nr. 2A) (Luni-Vineri 09.00-13.00);

 

  • În Cabinetul de Planificare Familială, etaj 2 (str. Fabricii nr. 2A) (Marţi-Joi 09.00-13.00).

 

În cadrul programului de screening, femeilor le sunt recoltate probe pentru testare Babeş Papanicolau, la grupa de vârstă 24-29 de ani, şi testarea HPV, la grupa de vârstă 30-64 de ani, în vederea depistării leziunilor precursorii ale cancerului de col uterin.

 

“Prin organizarea acestor celor patru centre de recoltare, punem la dispoziția tuturor femeilor din judeţul Covasna un model de bună practică medicală pentru aceste servicii. Astfel, femeile se pot programa, testa și trata gratuit în cel mai accesibil mod, fără a avea nevoie de bilet de trimitere, indiferent dacă sunt asigurate sau nu, toate serviciile medicale fiind finanţate din proiect. Screeningul este esenţial în depistarea precoce a cancerului de col uterin! Testaţi-vă! Fiecare secundă contează!, a declarat Dr. Cosmina UZUN, manager proiect.

 

Toate serviciile medicale oferite, respectiv consult de specialitate, testare Babeş Papanicolaou, testare HPV, diagnosticarea precoce a leziunilor displazice ale colului uterin, colposcopie, tratament excizional sau ablativ al leziunilor precanceroase ale colului uterin, suport social şi psihologic, sunt GRATUITE, fiind finanţate în cadrul proiectului.

 

Activităţile se desfăşoară în cadrul proiectului „Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Noul Plan Urbanistic General al orașului Pecica stimulează dezvoltarea orașului

Articolul următor

Centura Beiuș, prelungită înspre Delani

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share