Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TenarisSilcotub își instruiește furnizorii să respecte mediul

Environment Awareness Day (EAD) a vizat creșterea conștientizării în rândul furnizorilor strategici privind problematica decarbonizării și economiei circulare.

Combinatul metalurgic a organizat, la Zalău, Environment Awareness Day, eveniment dedicat furnizorilor săi.

Environment Awareness Day (EAD) a vizat creșterea conștientizării în rândul furnizorilor strategici privind problematica decarbonizării și economiei circulare. TenarisSilcotub își propune crearea unui spațiu de dialog pentru a împărtăși experiențe și planuri de acțiune și identificarea de soluții care să susțină dezvoltarea durabilă. EAD a avut loc în cadrul TenarisUniversity, reunind 40 de furnizori, din 10 țări.

„Am pornit pe o cale importantă, Tenaris asumându-și planuri de a reduce cu 30% emisiile de CO2 per tona de oțel produs (față de 2018) până în 2030. Principalele clase de acțiuni vizează utilizarea sporită a materialelor alternative, consumul responsabil de resurse primare, creșterea eficienței energetice și a gradului de utilizare a energiei regenerabile atât direct, cât și indirect.

Un rol crucial îl au și partenerii noștri, deopotrivă furnizori și clienți, și credem că lucrând împreună putem face diferența pentru reducerea emisiilor de CO2”, a explicat Mihaela Popescu, președintele TenarisSilcotub.

TenarisSilcotub implementează măsuri de decarbonizare a operațiunilor sale și dezvoltă produse și servicii cu emisii scăzute de carbon. Grupul Tenaris este membru al Cartei de Dezvoltare Durabilă Worldsteel. În ultimii patru ani compania a fost desemnată de către Worldsteel drept campion al sustenabilității “pentru că a deschis calea în crearea unei industrii și a unei companii cu adevărat durabile”.

Burse acordate elevilor, oportunități prezentate studenților

În acest începutul de an, Tenaris a declanșat programul de Burse Rocca elevi cu profil tehnic din liceele sale partenere care se fac remarcați prin tenacitate și rezultate bune la învățătură. Printre ei se numără tineri de la Colegiul Tehnic Iuliu Maniu Șimleu Silvaniei, Liceul Tehnologic Mihai Viteazul Zalău, Liceul Tehnologic Octavian Goga Jibou.

Totodată, 95 de elevi de la Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian Zalău, sub îndrumarea profesorilor, au făcut un pas în dezvoltarea viitoarei cariere. Bursierii interacționează cu specialiștii Tenaris de la care află despre parcursul pe care îl pot avea într-o companie industrială dinamică.

În cadrul unui alt proiect, “Viitorul meu, alegerea mea”, găzduit de Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, în perioada 2-30 martie, specialiștii de la TenarisSilcotub organizează activități pentru studenți, sub umbrela evenimentului “Luna companiei”. Ei expun bune practici în domeniu, dar și oportunități de carieră oferite de companie.

TenarisSilcotub este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici, utilizate în industriile energiei, mecanică și auto. În România, grupul Tenaris are unități de producție la Zalău, Călărași, Câmpina, cu 1.700 de angajați.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Evenimentul, derulat prin intermediul Asociației Produs de Cluj (APC), se va desfășura în curtea Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), cu acces liber.

Produsele tradiționale ale Clujului, expuse la Ministerul Agriculturii

Articolul următor

Hidroelectrica va relua procedura de recrutare și selecție pentru directoratul companiei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share