Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraSteel își ridică o fabrică de 20 de milioane de euro

Am cumpărat recent lângă Bucureşti un teren de peste 100.000 mp, pe autostrada spre Constanţa, la Lehliu Gară, unde vom face o fabrică.

Compania din grupul irlandez Kingspan vrea să se extindă cu o fabrică nouă, a cărei construcţie ar urma să înceapă în lunile următoare.

„Am cumpărat recent lângă Bucureşti un teren de peste 100.000 mp, pe autostrada spre Constanţa, la Lehliu Gară, unde vom face o fabrică. Mai aşteptăm un ultim aviz şi apoi începem construcţia, undeva în aprilie-mai anul acesta. Investiţia se ridică la 20 de milioane de euro“, a spus Cosmin Pătroiu, CEO al TeraSteel, potrivit ZF.

Compania va veni astfel în piaţă cu un surplus de 1,8 milioane mp de panouri sandwich, pe care le va vinde şi la export. Fabrica va fi gata până în trimestrul III din 2024. Noua fabrică se va alătura celor două pe care TeraSteel le are deja la Bistriţa şi celei pe care a inaugurat-o în 2017 în Serbia, la Leskovac.

„În Bistriţa funcţionăm pe 35.000 mp, iar în Serbia avem peste 50.000 mp. Ar putea să apară oportunităţi şi în zona limitrofă României, ne gândim să ne folosim resursele pentru a ne extinde“, a menționat Pătroiu. La Bistriţa, TeraSteel produce panouri sandwich şi profiluri zincate, iar în Serbia, panouri sandwich. Din cele două fabrici, compania exportă în 25 de ţări.

„Avem 122 de angajaţi la Bistriţa şi 80 în Serbia. Fabricile noastre sunt automatizate, dar vom avea nevoie de 60-65 de oameni şi pentru noua unitate de producţie. Îi vom recruta din zona Călăraşi. Am început procesul de recrutare, dar mai avem nevoie în continuare de oameni“, spune oficialul TeraSteel.

Până în 2020, TeraSteel a fost parte din grupul TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcţii. În urmă cu trei ani compania a fost preluată de grupul irlandez Kingspan, alături de Wetterbest, producător de acoperişuri metalice. Kingspan a plătit 373 de milioane de lei pentru cele două companii.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CJ Bihor caută supervizor la lucrările centurilor Zonei Metropolitane Oradea

Articolul următor
Acesta urmărește înființarea Consorțiului Regional pentru Învățământ Dual (CRID) care să concretizeze cel dintâi campus profesional integrat din județ, dotat la cele mai înalte standarde.

Cum va arăta primul campus profesional integrat din Maramureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share