Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Întoarcerea în birouri și candidații potriviți, provocări pentru serviciile de afaceri în Brașov

Găsirea candidaților potriviți și întoarcerea la birou sunt cele mai mari provocări pentru companiile brașovene din industria serviciilor pentru afaceri, potrivit ABSL.

Asociația Business Service Leaders (ABSL) a luat pulsul companiilor de profil prin dezbaterea “Factori cheie care influențează industria serviciilor de business (ISB) în 2023”, desfășurată la Brașov.

Găsirea candidaților potriviți și întoarcerea la birou sunt cele mai mari provocări pentru companiile brașovene din industria serviciilor pentru afaceri, potrivit ABSL. Evenimentul adresat acestui sector din Brașov, cu 70 de specialiști în domeniu, directori de resurse umane și lideri de companii, a abordat cele mai noi tendințe în HR, tehnologie și business.

Datele ABSL relevă că, deși ultimii trei ani au fost foarte provocatori, numărul angajaților din industrie a urcat constant, creșterea cumulată fiind de 30%. Estimările sunt că numărul de angajați în industria locală va crește cu două cifre în 2023. Serviciile cu cea mai însemnată creștere în 2022, care au avut nevoie de cei mai mulți angajați sunt IT, suport clienți, finanțe, contabilitate.

Oameni recrutați din alte orașe

„În cursul anului trecut am angajat peste 1.000 de persoane, dintre care 55% pentru biroul din Brașov. Majoritatea posturilor au fost entry-level pentru poziția de Customer Service Representative. Odată cu creșterea proiectelor a sporit și nevoia de a recruta oameni în roluri cheie, de upper-management. Proiectele noastre sunt în continuă creștere și ne dorim să menținem acest ritm, astfel că în primele luni ale anului am angajat peste 120 de persoane doar în Brașov”, a explicat Daniela Micușan, director general al Majorel România.

Angajatorii din ISB spun că un procent important dintre angajații recrutați postpandemie provin din diferite zone din țară, din mediul urban sau rural, munca în sistem hibrid facilitând această situație. „Pool-ul de candidați este mai mare, iar candidații, din ce în ce mai interesați și flexibili pentru a aplica la un job hibrid sau 100% remote, ceea ce mărește considerabil pool-ul de talente pe piață”, spune Micușan.

Limbile străină, criteriu de bază la angajare

„În 2022, am angajat la Brașov pentru poziții de Finance and Accounting, Talent and HR, Customer support. Pentru 2023, vom continua procesul de recrutare. Atât timp cât există motivația schimbării și potrivirea cu rolul, ne bucurăm să ne extindem comunitatea. Principalele abilități căutate sunt competențele tehnice și digitale și cunoașterea limbilor străine. Ținând cont de dinamica activității, sunt importante adaptabilitatea la schimbare, atenția la detalii, comunicarea scrisă și verbală”, a spus Alina Sava, Mobilization Lead la Accenture.

În 2023 recrutarea și retenția talentelor rămân în top-ul provocărilor pentru companiile industriei, atât pentru companiile din Brașov, cât și la nivel național. Companiile brașovene din ISB spun că o altă provocare este legată de interesul scăzut al candidaților în a ocupa un job cu activitate exclusivă de birou, trendul fiind foarte mult axat pe remote job sau hibrid.

Noua tendință: “fac doar minimul necesar”

„Menținerea nivelului motivațional pe termen lung pentru angajații ce lucrează exclusiv de la distanță și gestionarea echipelor remote este mai dificilă comparativ cu echipele care au activitate de la birou. Lipsa interacțiunii a diminuat motivarea pe termen lung. Noul fenomen quiet quitting (angajații care nu fac mai mult decât minimul cerut de fișa postului) a dezechilibrat piața muncii și a transformat flexibilitatea în standard de angajare”, a declarat directorul Majorel.

Serviciile externalizate erau în top trei industrii în 2022 în privința creșterilor salariale, cu 11% (asigurări – 17,7%, retail – 16,8%), dar și în topul industriilor cu cel mai mare salariu de bază mediu brut: 10.691 lei/lună brut. Cifrele salariale arată că industria serviciilor pentru afaceri devine mai competitivă și atrage angajați prin joburi din ce în ce mai specializate datorită investițiilor și proceselor de automatizare, 7,7% fiind creșterea estimată pentru anul viitor.

Angajații fug de la o companie la alta

„Pandemia, munca remote și hibrid au impactat major politicile de HR. Multe dintre acestea sunt încă în plin proces de analiză și adaptare, de căutare a mix-ului perfect, luându-se în calcul atât sănătatea și reziliența angajaților, cât și nevoile de business. Costul și disponibilitatea forței de muncă rămân provocatoare, inducând o mobilitate excesivă între angajatori.

Multe companii din ISB s-au orientat și către alte zone sau localități pentru a-și recruta noii angajați. Și-au regândit modelul de business către unul mai sustenabil care să nu se mai bazeze doar pe creșterea numărului de angajați, ci și a productivității. Implementarea tehnologiei avansate, optimizarea proceselor, orientarea către servicii cu valoare adăugată mare sunt noile pârghii spre care se orientează companiile”, a spus Cătălin Iorgulescu, vicepreședinte al ABSL.

Veniturile generate de ISB au fost de 9 miliarde euro. ISB a contribuit, în 2020, cu 5,4% la produsul intern brut al României, clasându-se pe locul cinci, după dezvoltare imobiliară (7,7%), construcții (6,1%), administrație publică (5,5%), retail (5,3%). Industria numără 180.000 de angajați la nivel național. Din ABSL România fac parte companii autohtone și multinaționale de profil, lideri regionali și globali.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

La un sfert de veac de la lansarea primei beri, Neumarkt®, brand deținut de HEINEKEN România, îmbracă haine noi și moderne  

Articolul următor

Special de 8 Martie: 50% reducere la bilete și tururi ghidate gratuite pentru femei la Art Safari

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share