Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Se profilează un ansamblu cu 25 de clădiri în Baciu, pe 15 hectare

Terenul dedicat proiectului inițiat de dezvoltatorul Bio Green House (BGH) se află la limita dintre municipiul Cluj-Napoca și comuna Baciu

Un mare proiect imobiliar urmează să fie dezbătut în 9 martie de către Comisia de urbanism a Consiliului Județean Cluj.

Terenul dedicat proiectului inițiat de dezvoltatorul Bio Green House (BGH) se află la limita dintre municipiul Cluj-Napoca și comuna Baciu, potrivit Media 9. Acesta se întinde pe 15,5 ha. Proiectant este biroul de urbanism și arhitectură TransForm Cluj.

BGH Baciu este o societate specializată în lucrări de construcții ale clădirilor rezidențiale și nerezidențiale, având afaceri de 4,1 milioane de lei și un profit net de 1 milion în 2021, cu șase angajați. Asociații BGH sunt Ion Susan (80%) și Alexandra Ranta (20%).

Proiectul cuprinde 25 de imobile, cele mai înalte fiind cu nouă etaje. Beneficiarii și-au asumat construirea unui nod rutier cu sens giratoriu, la accesul principal. Arterele rutiere din interior vor avea două benzi, piste de biciclete și trotuare. Conexiunea cu str. Valea Seacă se va face pe trei benzi auto.

Proiectul propune spații verzi, creșă, grădiniță, parc de joacă pentru copii, unități comerciale și de servicii. Parcul va avea, în prima fază, 7.000 mp, apoi se va extinde. Terenul pe care BGH vrea investiția este pe teritoriul celor două localități, în intravilan și extravilan, acum fiind cu destinația curți construcții și teren arabil.

Zona mixtă cu locuire și servicii/comerț a fost gândită lângă axul principal de circulație. Locuirea colectivă se va întinde pe restul parcelei studiate, iar zona de parc este poziționată central. Proiectul va avea patru faze. Costurile generate de investiție vor fi suportate în întregime de către investitor.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Arhi Box va proiecta modernizarea Liceului Blaga

Articolul următor

La un sfert de veac de la lansarea primei beri, Neumarkt®, brand deținut de HEINEKEN România, îmbracă haine noi și moderne  

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share