Transgaz activează conducta Borșa – Sarasău

Tronsonul de conductă de transport a gazelor naturale dintre orașul Borșa și comuna Sarasău – Borșa a fost predat de constructor către Transgaz Mediaș,

Rețeaua de transport al gazelor naturale de 86 km de pe teritoriul Maramureșului a fost finalizată.

Tronsonul de conductă de transport al gazelor naturale dintre orașul Borșa și comuna Sarasău – Borșa a fost predat de constructor către Transgaz Mediaș, iar ulterior aceasta a fost umplută efectiv, a anunțat deputatul Gheorghe Simon. Conducta va alimenta zeci de mii de case și instituții, în zona Maramureșului Voievodal.

“Am investit suflet, energie, muncă și multe luni din viața mea în realizarea unui proiect vital pentru economia locală și siguranța energetică a maramureșenilor. Acesta generează locuri de muncă la construirea conductei, atrage investitori și afaceri conexe (producători / distribuitori de materii prime, materiale, utilaje, echipamente, servicii). Va revigora una din principalele surse de câștig din zonă – turismul”, spune Simon.

Transgaz a fost înființată de Guvern prin desprinderea de Romgaz în vederea restructurării și separării extracției, transportului, depozitării și distribuției gazelor naturale. Ministerul Economiei deține 58%, persoane juridice (Fondul Proprietatea) – 30% și persoane fizice – 12% .

Societatea este singurul transportator național de gaze, făcând legătura între firmele care se ocupă cu extracția (Romgaz, Petrom) și distribuitorii autorizați (E.ON Gaz, GDF Suez Energy). Capacitatea de transport a gazelor naturale este de 30 miliarde mc/an, asigurată prin 11.840 km de conductă și racorduri.

Exit mobile version