Compania de Drumuri rezolvă finanțarea, Consiliul Județean Timiș construiește un nou drum de legătură între Aeroportul Timișoara și autpsradă

Consiliul Județean Timiș va beneficia de dorința celor de la CNAIR de a transfera managementul proiectelor noi de infrastructură către autoritățile locale. Solicitarea lansată de Consiliul Județean Timiș, de a prelua realizarea drumului de legătură dintre Aeroportul Internațional Timișoara și A1, a fost aprobată, iar Alin Nica, șeful administrației județene, a semnat joi, la București, cu șeful Companiei de Drumuri, Cristian Pistol, acordul în acest sens.

Semnarea înțelegerii a avut loc sub supervizarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, la două luni după ce a fost cerut oficial transferul.

”Parteneriatul pe care l-am semnat astăzi cu președintele Consiliului Județean Timiș reprezintă primul pas pentru realizarea unui drum de legătură modern (două benzi pe sens) care să facă o conexiune nouă și de calitate între A1, Timișoara și aeroportul Traian Vuia. Practic, acest acord dă undă verde autorităților locale să lanseze licitația pentru proiectarea acestui nou drum de legătură între A1 și aeroport”, a anunțat Pistol.

CNAIR va elabora și va depune aplicația pentru finanțarea acestui obiectiv de investiții, va promova hotărârile de guvern necesare exproprierilor și va pune la dispoziția Consiliului Județean specialiști din companie de câte ori va fi nevoie.

”Continuăm colaborarea cu unitățile administrativ-teritoriale pentru dezvoltarea de noi proiecte pentru realizarea unei infrastructuri rutiere moderne de importanță regională și națională”, a mai subliniat Pistol.

Știm cât de importantă este problema traficului și am fost permanent preocupați de identificarea unor noi căi de acces care să ducă la o fluidizare mult – așteptată și la creșterea calității vieții în localitățile din jurul Timișoarei. Ne bucurăm că reușim în acest mod să diversificăm accesul și să înlăturăm presiunea rutieră de la Dumbrăvița. În proiect este inclusă și o porțiune din Centura Timișoarei, pentru facilitarea accesului atât la varianta ocolitoare cât și în localitățile periurbane apropiate. În mod cert, dezvoltarea acestui drum expres va conduce la creșterea atractivității județului Timiș pentru investiții și implicit pentru crearea de noi locuri de muncă și creșterea dinamicii mediului de afaceri.” a spus președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica.

Viitorul drum va avea sisteme inteligente de transport, precum cel de management al traficului, camere video, comunicare și informații în timp real pentru utilizatori și administratorul infrastructurii, alături de sisteme de urgență.

Exit mobile version