Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Directorul Aeroportului Cluj, la ședința de Board a ACI World

Şedinţa ACI World Governing Board s-a concentrat pe acţiuni în sprijinul aeroporturilor membre şi al întregului ecosistem aviatic.

David Ciceo, director al Aeroportului International Avram Iancu Cluj (AIAIC), a participat, ca Regional Advisor al Boardului Consiliului Internațional Global al Aeroporturilor (ACI World), la ședința din Bahrain a organizației.

Şedinţa ACI World Governing Board s-a concentrat pe acţiuni în sprijinul aeroporturilor membre şi al întregului ecosistem aviatic: identificarea celor mai eficiente căi de sprijinire a aeroporturilor mici, emergente şi regionale; implicarea managerilor de aeroporturi din lume în dezbaterile privind revizuirea politicilor pe tema tarifelor de aeroport luând în considerare inclusiv aspectele de competitivitate post-pandemică; prezentarea noilor iniţiative de sustenabilitate şi protecţia mediului cu aplicabilitate în această perioadă.

Dintre iniţiativele de mediu aduse în prim plan în cadrul acestei şedinţe, proiectul “Airports of Tomorrow”, posibil datorită colaborării dintre ACI World şi Forumul Economic Mondial, va facilita premisele îndeplinirii ţintelor vizionare ale aeroporturilor care şi-au propus reducerea la zero a emisiilor lor de carbon până în 2050 (printre care AIAIC) şi le va sprijini acestora tranziţia către aeroporturile sustenabile şi reziliente ale viitorului.

Reuniunea a oferit un prilej pentru participanți de a trece în revistă progresele înregistrate, de fiecare regiune parte a ACI World (Africa, Asia / Pacific, Europa, America Latină și de Nord). Discuţiile au vizat şi perspectivele de recuperare a traficului aerian prepandemic, programele de dezvoltare sustenabilă a aeroporturilor, eforturile de îmbunătăţire a măsurilor de siguranţă, securitate şi facilitare a călătoriilor din zona Asia-Pacific.

S-au mai dezbătut eforturile de combatere a efectelor climatice inclusiv prin acreditarea aeroporturilor în domeniul emisiilor reduse de carbon, situația geopolitică din Ucraina, contextul ajutoarelor de stat de la nivel european precum şi evoluția proiectelor de securitate cibernetică, handling-ul la sol, sistemul de acces în Spaţiul Schengen.

ACI World, asociația comercială mondială a aeroporturilor, a fost înființată cu scopul de a stimula cooperarea între aeroporturile sale membre și alți parteneri din aviația mondială (Organizația Aviației Civile Internaționale, Asociația pentru Transport Aerian Internațional, Organizația Serviciilor de Navigație Aeriană Civilă).

Reprezentând cele mai bune interese ale aeroporturilor în fazele cheie ale dezvoltării acestora, ACI World aduce o contribuție semnificativă la asigurarea unui sistem global de transport aerian care este sigur, eficient și durabil din punct de vedere al mediului. În martie 2023, ACI World deservea 712 membri, care exploatează 1.925 de aeroporturi din 171 de țări.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Iulius, singurul dezvoltator și operator de proiecte mixed-use de regenerare urbană din România, a încheiat un parteneriat cu IFC, membră a grupului BM, pentru elaborarea unei strategii de decarbonizare a întregului portofoliu al companiei și de atingere a țintei de net-zero emisii.

Banca Mondială va oferi asistență grupului Iulius pentru decarbonizare

Articolul următor

Desant al staff-ului BCR la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share