Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Frații Băbășan ies din business-ul Nooka

Cei doi antreprenori vor folosi banii obținuți în două afaceri bazate pe inteligența artificială (AI).

Sandu și Sergiu Băbășan, investitori și antreprenori în serie, au decis să renunțe la afacerea Nooka Space, prima rețea de birouri inteligente de proximitate din lume. Participația lor va fi preluată de către un investitor strategic cu obiectivul accelerării companiei, încă nenominalizat. Birourile Nooka pot fi rezervate de pe telefonul mobil, fiind prezente în Europa și Africa.

Cei doi antreprenori se vor concentra pe dezvoltarea a două proiecte bazate pe AI. Footprints AI este o companie locală ce operează una dintre cele mai avansate platforme de retail media din lume. TINIA reprezintă soluție bazată pe AI și blockchain ce își propune să descentralizeze distribuția de energie solară, asigurând costuri mai mici pentru energia utilizată, concomitent cu reducerea consumului.

Se așteaptă la finanțări de 7 milioane de euro

În 2023, estimează că vor atrage finanțări pentru dezvoltare de 7 milioane euro în firmele unde au dețineri. Printre acestea se mai numără platformele Blugento, Autodeal (gestionarea costurilor auto), Robin Good (dezvoltarea start-up-urilor locale), StageMe (video live streaming pentru eCommerce), Bookr (rezervări online), iVox (sondarea opiniei publice) și CashControl (administrarea finanțelor personale).

„Atragerea unui investitor strategic în Nooka Space contribuie la accelerarea dezvoltării companiei, care are toate premisele să se extindă rapid. Exit-ul din Nooka Space ne permite să ne dedicăm toate eforturile creșterii celor două noi start-up-uri inovatoare în care am investit de la început, Footprints AI și TINIA , care au potențialul de a schimba radical industriile în care activează.

Avem în vedere noi investiții în companii de “tech early-stage”, cu potențial mare de scalare internațională, care pot beneficia de know-how-ul și de ecosistemul de business pe care l-am dezvoltat”, spune Sandu Băbășan.

MindMagnet, vândută la Pitech Plus

El este absolvent al Facultății de Științe Economice, din cadrul Universității de Vest din Timișoara și antreprenor din 2005, după terminarea facultății, când a pus pe picioare un business în industria online, alături de Sergiu Băbășan, absolvent al aceleiași facultăți.

Ulterior au dezvoltat agenția de dezvoltare de software MindMagnet, în 2009, prin intermediul căreia construiau magazine online la cheie pentru clienți internaționali, compania fiind apoi achiziționată de către furnizorul de soluții software Pitech Plus. Ei și-au canalizat eforturile către dezvoltarea afacerilor lor, reușind atragerea mai multor runde de finanțare.

Cea mai importantă este investiția de 1 milion de euro în Blugento a grupului polonez R22, accelerând dezvoltarea sa internațională. În 2021, au devenit devin parteneri ai Robin Good, un proiect de accelerare și dezvoltare de business dedicat start-up-urilor tech din România, care le asigură acces la finanțare și la scalare internațională.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cele mai potente firme din Satu Mare

Articolul următor
În urma publicării rezultatelor preliminare ale BT, previzionăm, pentru următoarele 12 luni, un preț-țintă cuprins în intervalul 21,80-22,43 lei/acțiune.

Acțiunea Banca Transilvania, creditată pozitiv în acest an

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share