Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Banca Transilvania finanțează Via Transilvanica

Via Transilvanica, “Drumul care unește” se adresează celor care, indiferent de vârstă, vor să descopere locuri, istorie, cultură și comunități, dar și activități de mișcare în aer liber.

Printr-un parteneriat strategic încheiat pe trei ani, societatea bancară clujeană va contribui financiar, dar și prin acțiuni de voluntariat și promovare.

Via Transilvanica, “Drumul care unește” se adresează celor care, indiferent de vârstă, vor să descopere locuri, istorie, cultură și comunități, dar și activități de mișcare în aer liber. Pe 1.400 km, traseul unește țara pe diagonală, de la Putna la Drobeta Turnu-Severin, trecând prin 10 județe.

„Via Transilvanica este un proiect de țară în care ne regăsim perfect, pentru că întreg proiectul vorbește despre România, la fel ca BT. Ne dă ocazia să facem și mai mult pentru țara noastră, să contribuim la formarea unei comunități atașate de natură și la dezvoltarea comunităților prin care trece. Acesta unește România, reinventează turismul, este despre curaj, mobilizare, generozitate și sustenabilitate”, a spus Omer Tetik, director general al BT.

„După realizarea primului traseu de lungă distanță din țară care a devenit o infrastructură națională de 1.400 km, suntem foarte bucuroși să-i avem parteneri pe cei de la BT pentru a-l putea îngriji și a-l face sustenabil. Calitatea și siguranța traseului sunt prioritățile noastre în următorii trei ani. Pentru a asigura acest lucru celor care îl vor folosi, este nevoie de un partener de lungă distanță”, consideră Alin Ușeriu, președintele Asociației Tășuleasa Social (ATS).

Via Transilvanica:

  • Trece prin județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Mureș, Harghita, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Mehedinți și Caraș-Severin.
  • Traseul poate fi parcurs indiferent de anotimp, pe etape sau în întregime, pe jos, cu bicicleta sau călare.
  • Proiectul promovează valorile culturale, etnice, istorice, naturale și diversitatea României.
  • A fost lansat de ATS în 2018, iar amenajarea a fost finalizată în 2022.

Pădurea Transilvania: 75 ha plantate cu puieți

Colaborarea între BT și ATS are un istoric de 10 ani, prin programele de împăduriri cu voluntari, denumite Pădurea Transilvania. De-a lungul timpului, BT, ATS și 15.000 de voluntari au împădurit cu 450.000 de puieți 75 ha, în mai multe județe. BT este cea mai mare bancă din Sud-Estul Europei. Are 20% cotă de piață în România, 4 milioane de clienți, 9.200 de angajați, 500 de sedii în 180 de localități.

Valoarea mărcii BT a depășit pragul de 500 de milioane de dolari în Brand Finance Banking  2023. ATS derulează proiecte ecologice, educație de mediu, sportive și socio-culturale. ATS are o vastă experiență în domeniul voluntariatului: 14.000 de tineri și copii au trecut prin programele asociației, 1,5 milioane de copaci plantați cu ajutorul voluntarilor și 300.000 de cadouri împărțite în țară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Wedding Days, la Iulius Mall Cluj

Articolul următor
Suma totală stabilită de comun acord pentru achiziționarea terenurile necesare edificării Parcului Industrial Sălaj (PIS) se ridică la aproape 750.000 de euro.

Sălajul cumpără teren de la biserici pentru primul său parc industrial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share