Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Scala Development iese din “granițele” Clujului. Ansamblu rezidențial lângă Cetatea Oradea

Dezvoltatorul viitorului ansamblu de lângă cetate mizează pe potențialul financiar al businessmenilor locali | Foto: Scala

Primul proiect imobiliar din afara județului Cluj al antreprenorului Dan Pitic demarează în această primăvară.

Ansamblul cu șase corpuri de clădire se va numi Scala Cetate și va fi amplasat pe fosta platformă industrială Rovex, achiziționată în toamnă de către grupul clujean. Proiectul de pe str. Griviței cuprinde blocuri cu 164 de apartamente (1-4 camere) și 209 locuri de parcare subterane, 11 spații comerciale, supermarket și restaurant.

În centrul ansamblului va fi amplasată o piațetă care să facă legătura cu Parcul Cetății. Ținta dezvoltatorului o reprezintă segmentul de business din Oradea. Debutul lucrărilor este programat în această primăvară, iar finalul proiectului, în prima parte a anului 2025.

La Cluj-Napoca, antreprenorul a dat în funcțiune, pe str. Someșului, ansamblul rezidențial Scala Center, cu 186 de apartamente (2-3 camere și o clădire de birouri), o investiție de 30 de milioane de euro pe fostul amplasament al fabricii Napochim.

A creat un grup cu 11 divizii

Scala Frunzișului este un complex de șase blocuri pe șoseaua de legătură dintre cartierele Zorilor și Mănăștur. Un alt proiect, Scala Sopor, de 40 de milioane de euro, viza un ansamblu cu 400 de apartamente în acest cartier al Clujului, alături de 7.000 mp de spații comerciale.

Dan Pitic deține companiile Scala, distribuitorul de materiale de construcții Ax Perpetuum, fabrica de produse din plastic Napochim, retailerul Ambient, compania de cercetare-dezvoltare Smart Furniture. Este implicat în fondul de accelerare Risky Business și acceleratorul de startup-uri iXperiment, fiind și președinte al filialei clujene a organizației Romanian Business Leaders.

Clujenii își mută investițiile în Oradea

A devenit un fenomen îndreptarea către Oradea a potențialilor investitori și a dezvoltatorilor din Cluj, aceste proprietăți fiind promovate intens, mai ales pe grupurile de imobiliare, observă experții imobiliari. “Sunt clujeni care cumpără apartamente în Oradea ca investiție, mai ales pentru revânzare, dar și pentru închiriere. Alții chiar se mută.

Acest oraș devine atractiv pentru că are deschidere la graniță, e apropiat de Vestul Europei, în câteva ore ești la Budapesta sau îți bei cafeaua la Viena. În plus, are perspective bune de dezvoltare, un aeroport în modernizare, aquapark-uri. Atunci de ce să nu îți cumperi apartament la Oradea și nu într-un ghetou din Florești, ambele având cam aceleași prețuri?”, spune Sorin Sucală, fondator al agenției Remax Pro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul BCR a înregistrat un profit net de 354 milioane de euro în 2022

Articolul următor
Din echipa de conducere a AFA fac parte Mihaela Rus – președinte, Anca Cozma – director executiv, Pierina Vintilă, Renata Brumaru, Edit Todoran, Cornelia Nagy – vicepreședinți. 

Femeile de business din Cluj și-au reconfirmat echipa de conducere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share