Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dimex a semnat contracte de 100 de milioane de euro

Constructorul Dimex 2000 Company a avut venituri de 181 milioane lei în 2022, înregistrând o scădere de 12% față de cifra record din în 2021, de 205 milioane,

Societatea de construcții din Bistrița-Năsăud a pierdut din valoarea afacerilor și profitului în 2022, dar se așteaptă la un an bun.

Constructorul Dimex 2000 Company a avut venituri de 181 milioane lei în 2022, înregistrând o scădere de 12% față de cifra record din în 2021, de 205 milioane, potrivit Bistrița Business. Profitul net din 2022 a fost de 6,8 milioane lei, față de 9,2 milioane în anul anterior. Dimex este unul dintre cei mai mari constructori din regiune, cu peste 200 de angajați și lucrări de anvergură în mai multe județe din țară.

“2022 a fost un an mai complicat, marcat de criza prețurilor la materiale de construcții și de amenințarea războiului din Ucraina, factori care au influențat și anumite investiții ale clienților noștri, privați sau publici. Noi suntem bine, avem contracte mari semnate și în perioada următoare lansăm lucrările.

Doar contractul semnat pentru construcția noului pavilion de la Spitalul Județean Bistrița valorează cât cifra noastră de afaceri din 2022. Avem însă și alte contracte semnate, probabil că vorbim de 100 milioane de euro dacă le cumulăm. Suntem optimiști”, a spus Ioan Scurtu, fondatorul Dimex 200.

Societatea s-a specializat în construcții civile și întreținere drumuri și poduri. Compania din Rebrișoara a trecut limitele județului Bistrița-Năsăud de câțiva ani și desfășoară astfel de lucrări în mai multe județe din țară. Dimex 2000 este controlată, în procente egale (câte 50%) de către antreprenorii Ioan şi Neluţa Scurtu, din localitatea Rebrişoara.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Dachim a analizat situațiile cu care se confruntă jucătorii de pe piața de tranzacționare a cerealelor. Concluzia companiei agricole din Cluj că există aspecte care vor împinge din ce în ce mai jos prețul cerealelor, în acest an.

Dachim: prețurile cerealelor vor scădea tot mai mult

Articolul următor
Reîncep lucrările de finalizare la lotul 2 din Drumul Bistriței Intervențiile de modernizare pe traseul de 17 km au ca termen limită ianuarie 2024. Au fost reluate, în vederea finalizării, lucrările de reabilitare și modernizare a Drumului Județean 161 (Drumul Național 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C, adică lotul 2 al Drumului Bistriței. Acestea vizează un tronson de 17 km, situat între DN 16, pe direcția Gădălin, și DN 1C, pe direcția Bonțida. Ele vor consta într-o serie de operațiuni complexe ce se vor finaliza prin așternerea de covor asfaltic în două straturi - binder şi strat de uzură, lucrări de marcaje și semnalizare rutieră. De asemenea, urmează a fi reabilitate cinci poduri și vor fi realizate stații pentru transportul în comun. “Am întreprins toate demersurile necesare pentru a aduce un nou constructor și pe acest șantier extrem de important. Odată finalizat, acest drum va determina îmbunătățirea considerabilă a condițiilor de viață ale locuitorilor, dezvoltarea economică a zonei de centru a județului, fluidizarea circulației, creșterea nivelului de siguranță a participanților la trafic", a spus Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj. În această etapă se execută lucrări de realizare a acceselor la proprietăți, podețe și trotuare. A fost construit un pod provizoriu peste râul Someș, ca variantă ocolitoare, în vederea demolării vechiului pod și pentru construirea unuia nou. Valoarea investiției este de 32 de milioane de lei, fără taxa pe valoarea adăugată din care 98% este asigurată din fonduri europene și 2% din bugetul CJ Cluj. Termenul de finalizare a lucrărilor este de maximum 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a acestora, respectiv 20 ianuarie 2024. Lucrările de modernizare pe acest tronson au fost oprite ca urmare a rezilierii contractului încheiat cu asocierea Operes – Societatea Napoca din cauza nerespectării de către aceasta a clauzelor contractuale asumate, fiind necesară, astfel, organizarea unei noi licitații de execuție a lucrărilor. Cele reluate acum sunt parte a proiectului ,,Rest de executat pentru continuarea lucrărilor la obiectivul: Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională - Traseu Regional Transilvania Nord, Drumul Bistriței, prin modernizarea și reabilitarea DJ 161 (DN 16) – Gădălin – Bonțida – DN 1C.

FAR Foundation reia lucrările abandonate pe Drumul Bistriței

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share