Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Plantări de arbori pe circa 555 de hectare în Bihor în anul 2023

Direcţia Silvică Bihor va regenera în acest an o suprafaţă de 554,55 hectare din care 394,15 ha regenerări naturale şi 160,40 ha împăduriri.

Pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori se vor executa completări pe o suprafaţă de 86,20 ha și refaceri plantații vechi calamitate pe 6,37 ha. Pentru realizarea acestui program se vor utiliza peste 1,27 milioane puieţi forestieri din 18 specii diferite.

„Luna plantării arborilor”

Acțiunile din cadrul „Lunii plantării arborilor”, se vor desfășura în perioada 15 martie – 15 aprilie.

Pe lângă lucrările de împădurire specifice, Direcţia Silvică (DS) Bihor îşi propune în cadrul „Lunii plantării arborilor” o serie de manifestări şi acţiuni.

Deschiderea a avut loc miercuri, 15 martie, în raza O.S. Oradea, UP I Paleu u.a. 54B% șantier în suprafață totală de 1,20 ha. Au fost prezenți din partea Gărzii Forestiere Oradea Inspector șef ing Maxim Dan, Director ing. Scrofan Dorel Ioan, Inspector ing. Kiss Arpad și Inspector ing. Dărăștean Horia. Deschiderea acțiunilor din cadrul Lunii Plantării Arborilor și o prezentare a programului activităților de regenerare al DS Bihor a fost realizată de director ing. Teodor Ioan Suciu, completat cu o scurtă prezentare tehnică privind campania de regenerare din anul 2023, de către ing. Faur Mircea responsabil cu regenerarea pădurilor la DS Bihor și urmat de un scurt discurs al dlui ing. Maxim Dan de la Garda Forestieră Oradea.

DS Bihor va derula acţiuni de împădurire a unor terenuri din fondul forestier administrat de regie şi din afara acestuia, cu participarea cetăţenilor, în special a copiilor, tinerilor şi pensionarilor.

„În acest sens Direcția Silvică Bihor are pregătite mai multe șantiere de împădurire în fond forestier. În data de 19 martie va avea loc cea mai amplă acțiune de împădurire prin voluntariat, acțiune la care se estimează o prezență ce va depăși 1.200 voluntari. Evenimentul va avea loc la Ocolul Silvic Tinca în UP I Pusta u.a. 236C și va fi organizat în colaborare cu Asociația «Cătunul Verde», Asociația «Crișana 6» precum și alți parteneri locali. De asemenea suntem pregătiți să desfășurăm acțiuni similare și în raza celorlalte ocoale din cadrul DS Bihor”, a declarat Teodor Suciu, directorul DS Bihor.

De asemenea, vor fi organizarea manifestări consacrate „Lunii plantării arborilor” (simpozioane, conferinţe, comunicări, informări) la nivelul ocoalelor silvice, în care se vor dezbate probleme actuale şi de viitor referitoare la fondul forestier, regimul silvic, legislaţie silvică, diverse probleme ridicate de populaţie.

Vor fi efectuate drumeţii cu copiii în ariile protejate din custodia DS Bihor, însoţite de scurte prezentări ale acestora. Vor fi executate în cadrul fiecărui ocol silvic de acţiuni de curăţenie în fond forestier, pe liziere; revizuire şi instalare de panouri de propagandă silvică, curăţare şi amenajare izvoarelor, a traseelor şi amenajărilor turistice din fond forestier, etc.

Ocoalele silvice vor furniza material săditor la preţuri avantajoase pentru persoanele fizice şi juridice interesate în plantarea unor arbori sau
împădurirea unor suprafeţe de teren, cu asigurarea asistenţei tehnice gratuite din partea personalului silvic.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Administrația județeană din Cluj a dat ordin de reluare a lucrărilor de reabilitare și modernizare a Drumurilor Județene 161G Sucutard – Chiriş – Petea – Pălatca – Vaida Cămăraş – DN 16 și 172A limită cu județul Bistrița-Năsăud – Țaga, parte a Drumului Bistriței – lot 1.

Modernizarea lotului 1 din Drumul Bistriței, gata până în octombrie

Articolul următor

Se dau bani pentru împăduriri

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share