Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Timișoara a primit Mărul de Aur pentru promovarea orașului ca destinație turistică

Timișoara deține, din această săptămână, trofeul Mărul de Aur, acordat de către Federația Internațională a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism – FIJET, pentru activitatea depusă în promovarea proiectului Timișoara Capitală Europeană a Culturii.

Președintele FIJET, Tijani Haddad, a oferit Trofeul „Mărul De Aur” primarului Dominic Fritz, ”în semn de recunoaștere a eforturilor municipalității, de promovare a Timișoarei ca destinație turistică, pe plan intern și internațional”.

”Este în primul rând un stimul să mergem mai de departe pe această cale și calea este să promovăm Timișoara cu tot cu istoria ei, cu valorile sale și cu potențialul său. Pentru că e e foarte important să ne facem vocea auzită și să ne facem imaginea văzută nu doar în România, ci peste tot în lume. Și această abordare de a lucra foarte mult pentru promovarea internațională a Timișoarei a fost recunoscută astăzi prin acest premiu. Nu este decât un simbol, dar ne este o încurajare, de fapt, să mergem mai departe pe acest drum. Vrem să poziționăm Timișoara ca un oraș european pe harta Europei și prin asta să contribuim și la promovarea României. Și în același timp vrem ca și românii să vină la Timișoara cu conștiință că nu o să găsească doar un oraș extraordinar din România, ci de fapt o să găsească un oraș cu adevărat european, care reprezintă valorile europene de secole”, a declarat primarul Dominc Fritz, după primirea trofeului.

Timișoara dobândește trofeul, alături de alte destinații din România premiate cu trofeul „Mărul de Aur”: Bucovina – 1975, Delta Dunării, Mărginimea Sibiului – 2009, Târgu Jiu – 2014 și Oradea – 2019. Considerat echivalentul premiului Oscar din cinematografie, „Mărul de Aur”, „Pomme d’Or” sau „Golden Apple” este acordat unei organizaţii, unui oraş sau unei personalităţi, în semn de recunoaştere a demersurilor pentru promovarea și dezvoltarea turismului.
​Primele trofee au fost acordate de FIJET în anul 1971. Atunci au fost recompensate Sicilia, parcul de distracţii Efteling, cu reprezentări ale unor poveşti cu zâne, din Ţările de Jos şi Bokrijk, un complex de parcuri şi muzee, aflat lângă oraşul belgian Genk. Cele mai recente trofee „Mărul de Aur” au fost acordate de FIJET în toamna anului trecut, orașului Novi Sad (Serbia) și orașului Izmir (Turcia). Din 1971 și până în prezent, FIJET a conferit 69 de astfel de trofee, de mărimi și forme diferite.

Vineri, orașului Timișoara i s-a decernat în mod oficial prestigiosul trofeu Mărul de Aur, pentru promovarea urbei ca destinație turistică. Dominic Fritz a primit distincția în numele orașului.

Trofeul e oferit de și președintele Tijani Haddad a venit personal la Timișoara în acest sens. Mărul de Aur se decernează din 1971, așadar, are o tradiție de epste un deceniu. De-a lungul vremii, destinații importante din Europa au primit acest trofeu.

”Trăim într-o lume în care e tot mai greu să construiești punți între oameni. De ceea, importanța ospitlaității nu a fost niciodată mai importantă. Avem nevoie de campioni”, a spus Fritz, la primirea trofeului.

Din România au mai primit acest rofeu Bucovina, Delta Dunării, Mărginimea sibiliui, orașul Târgu Jiu și Oradea, cel mai recent, în 2019. La nivel mondial, The Golden Apple a ajuns în Sicilia, dar și parcurid e distracție celebre. ”Când primești un premiu nu e important doar cine ți-l decernează, dar și cine sunt ceilalți care l-au primit. Intrăm într-o galerie de destinații turistice foarte frumoase”, a spus Simion Giurcă, președintele Asociației pentur Promovarea Timișoarei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Ediția a II-a a Târgului Agro Expo Satu Mare are loc în perioada 24 – 26 martie

Articolul următor

Titluri de stat Fidelis cu dobânzi speciale pentru donatorii de sânge

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share