CONAF pune tehnologia în sprijinul IMM-urilor la Cluj

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) va prezenta joi, 30 martie, la Hotelul Radisson Bluj din Cluj-Napoca, proiectul „Digital Up – Dezvoltare antreprenorială pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (IMM)”

Afacerile trebuie să se adapteze progreselor tehnologice pentru a rezista într-un viitor dominat de incertitudini, conform organizației de business.

Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) va prezenta joi, 30 martie, la Hotelul Radisson Blu din Cluj-Napoca, proiectul „Digital Up – Dezvoltare antreprenorială pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii (IMM)”. Acesta face parte dintr-o serie națională extinsă în majoritate a județelor din România.

„Venim la Cluj, un oraș intens dominat de tehnologie, care a creat aproape un ecosistem de performanță digitală, cu speranța unor dezbateri interesante. Din experiența dezbaterilor anterioare am înțeles că, uneori, antreprenorii consideră că procesul transformării digitale este, într-un anumit sens, intimidant.

Dezbaterile noastre au avut atât o deschidere intelectuală, de inițiere în procesul transformării digitale, cât și o abordare practică, în care experiența invitaților a descris punctual etapele, provocările și beneficiile digitalizării”, a spus Cristina Chiriac, președintele CONAF.

Proiectul Digital Up a acționat ca o bază, un suport care a generat idei interesante, a conectat antreprenorii și liderii industriei digitale din România și a oferit o platformă pentru analiza scenariilor de adaptare a afacerilor astfel încât acestea să profite de beneficiile inovației digitale.

„Împreună cu partenerii noștri și cu invitații la dezbateri punem accentul pe importanța facilitării accesului antreprenorilor la expertiză și la o serie de infrastructuri digitale, tehnologii, și inteligență artificială.

Afacerile mari sau mici trebuie să se adapteze progreselor rapide ale tehnologiei pentru a supraviețui într-un viitor dominat de incertitudini, a rezista în piață și a rămâne relevante pentru parteneri și clienți”, spune oficialul CONAF.

Proiectul este inițiat de CONAF împreună cu Patronatul Femeilor Antreprenor (PFA), în parteneriat cu Visa, NOD și Wingate Project, fiind susținut de Vodafone Business. Evenimentul va fi deschis de Cristina Chiriac, în calitate de keynote speaker va fi Mircea Abrudean, șef al Cancelariei Premierului, iar moderator, Alessandra Stoicescu. Este așteptat și Marcel Boloș, ministrul investițiilor europene.

Printre vorbitori se numără Marius Poșa – subsecretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării; Cătălin Manolache, National Sales Director MLE – Vodafone Business; Elena Ungureanu – Country Manager, Visa România; Dragoș Damian, CEO – Terapia; Bianca Malaiu, director – Sucursala Matei Corvin UniCredit Bank; Călin Seprodi, EU Funds Manager – NOD, Alexandru Băloi, Global Partner Solutions Director – Microsoft Romania; Bianca Muntean, Cluster Manager – Transilvania IT; Alexandru Agatinei, CEO – How to Web; Cătălin Niță, director executiv – Federația Patronală Petrol și Gaze; Nicoleta Munteanu – fondator Kids in Business; Ștefan Rusu, expert tehnic – Platforma INNO, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest, Claudia Stanciu, General Manager – Algoritm.

CONAF este cea mai puternică confederație din România ce reunește interesele antreprenorilor în spiritul european al egalității de gen și egalității de șanse. Aceasta reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizație care promovează și susține antreprenoriatul românesc, deschide orizonturi de colaborare și cooperare atât pe plan intern cât și internațional.

CONAF a luat ființă ca urmare a necesității de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă și echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci și pentru întregul mediu de business. Organizația are în componență 2 federații, 10 patronate, 5 asociații, 24 sucursale și 3.200 de companii.

Printre proiectele acesteia se numără „Pactul pentru Muncă”, în parteneriat cu FPPG, „Pactul pentru educație antreprenorială”, seria de dialoguri deschise, „Turismul românesc: Între impas și oportunitate”, proiectul național și seria de dezbateri „Pactul pentru Tineri”, ce au generat pe lângă ecourile în spațiul public, decizii legislative și schimbări pozitive de mentalități.

Exit mobile version