Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTP Cluj a primit acces la portalul de date deschise Tranzy

Compania de Transport Public (CTP), Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca au anunţat un parteneriat strategic cu Tranzy.

Acordul vizează managementul flotei de transport public și operarea zilnică a flotei din Cluj-Napoca.

Compania de Transport Public (CTP), Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca au anunţat un parteneriat strategic cu Tranzy.ai. Acesta se referă la managementul de flotă şi automatizarea de procese şi operare zilnică pentru 400 de vehicule şi resurse implicate în transportul de călători.

“Colaborarea inaugurează implementarea unei politici de Open Data, cu beneficii directe pentru cetăţeni, autorităţi, mediul de business şi transportul public”, conform municipalității clujene.

CTP accesează gratuit platforma Tranzy şi funcţiile de bază pentru organizare resurselor de exploatare: vehicule, şoferi, staţii, garaje, fiind un instrument de management esenţial pentru digitalizarea şi organizarea activităţii, operaţiunilor, proceselor zilnice de planificare transport public, informarea călătorilor.

Informații actualizate la 20 de secunde

Prin încheierea unui protocol de colaborare cu Tranzy, CTP are acces și la o suită de soluţii specifice activităţii de transport public: management de flotă/software AVL, aplicație pe telefon pentru dispeceri, alerte de parcurs asociate traseelor, transformarea în beneficii a proceselor şi operațiunilor digitalizate ale operatorilor de transport public, portal de date deschise.

Datele publice deschise sunt cele care pot fi accesate, utilizate, refolosite și redistribuite gratuit şi liber de către oricine este interesat, fiind supuse cel mult cerinței de atribuire și distribuire în condiții similare. Seturile de date deschise furnizate în format General Transit Feed Standard sunt informații procesate despre vehicule şi detaliile aferente în timp real, staţii, rute, disponibile la interval de 20 secunde.

Acestea pot fi accesate pe website-ul Tranzy. Informaţiile sunt extrase din platforma de management de flotă Tranzy pe care CTP o operează şi corelate direct cu toate operaţiunile pe care angajaţii săi le realizează zilnic: stabilirea traseelor şi staţiilor aferente, stabilirea orarelor, planificarea şi alocarea la traseu.

Primarul cere feedback

“Demersul de deschidere a datelor din transportul public din Cluj-Napoca şi folosirea platformei Tranzy pentru digitalizarea proceselor creează o schimbare în cultura internă şi nu numai, îndreptată foarte mult înspre a deveni o organizaţie care ia întotdeauna deciziile informat, bazată pe date în timp real.

Această nouă abordare vine doar cu beneficii pentru noi parteneriate în servicii şi produse – comerciale şi noncomerciale. Încurajează inovaţia şi deschide calea pentru oportunităţi de îmbunătăţire a operaţiunilor din transportul public din Cluj-Napoca”, a declarat Liviu Neag, director general al CTP.

“Încurajez comunitatea, persoanele și companiile interesate de îmbunătăţirea calităţii vieţii în oraş să acceseze portalul Open Data pus la dispoziţie prin parteneriat. Pot să colaboreze pentru a identifica nevoile cetăţenilor şi a dezvolta noi servicii şi produse pentru accesibilitate, mobilitate, calitatea aerului, reducerea timpului petrecut în trafic sau generarea de noi locuri de muncă”, spune edilul Emil Boc.

Un exemplu de produs sau serviciu dezvoltat în baza datelor publice deschise existente este harta live cu rute şi poziţia în timp real a vehiculelor. Ea poate fi consultată pe portalul CTP cuprinde traseele tuturor mijloacelor de transport, fiind prezentă şi în aplicația Tranzy, pe Android şi iOS.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Elevii bihoreni, viitori antreprenori IT

Articolul următor

PRIA Fire Safety of Buildings, editia aniversara

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share